shopify site analytics

Share This Post

Forex

EURO POND

[SIZE=”4″] EURO POND [SIZE=”3″] Waarom het EUR/GBP pair op mijn watchlist staat.

[SIZE=”3″] Het pair EUR/GBP behoord tot één van de meest verhandelde currency crosses. Dit pair dat de koers tussen de Euro en de Great-Britain Pound vertegenwoordigt, is te vinden op de watchlist van veel professionele traders. En niet zonder reden. Dit blog gaat over de redenen waarom dit pair ook is te vinden op mijn favorieten lijstje.

Zoals de meeste lezers wel zullen weten bestaat de indeling van de valuta paren uit drie categorieën. De majors, de crosses en de exotics. Voor de newbees onder de lezers, enkele voorbeelden.

De belangrijkste major is het EUR/USD pair en het EUR/GBP pair is dus ook lid van de belangrijke crosses familie. Onder de exotics, zoals bijvoorbeeld het USD/MXN of USD/ZAR pair, vallen ook de pairs die commodity pairs worden genoemd, omdat deze nauw verbonden zijn met een belangrijke commodity of exportproduct van dat land. De Australische dollar met de USD (olie) dollar is hier een goed voorbeeld van. Deze koersen van deze pairs vertonen vaak grote overeenkomsten met de index voor grondstoffen prijzen, de CRB Index (Commodity Research Bureau).

Omdat de EUR/GBP niet direct verbonden is aan de US Dollar, heeft dit pair minder last van ingrijpende nieuws en datareleases uit de Verenigde Staten, met als gevolg dat de grafiek minder heftige koersbewegingen vertoond die vaak na een paar uur toch weer met de trend op gaan. Vooral na het sluiten van de London sessie blijft het pair vaak in een range, waarna het pas de volgende ochtend of na relevant nieuws of een datarelease weer in beweging komt.

Door deze minder grote koersbewegingen over de dag, gewoonlijk rond de 50 pips, is het iets gemakkelijker patronen te herkennen, maar blijven ook de meer recreatieve traders, die traden op korte, hoge stijgingen of dalingen, vaak weg van dit pair. Dit is de reden waarom je het pair vaak op de watchlist van professionele traders en analisten, zoals bijvoorbeeld Nico Bakker, tegenkomt.

De over het algemeen lage spread op het paar is de volgende reden waarom het aantrekkelijk is om de EUR/GBP te traden. Tel hierbij de verschillen in de economie van de Britten en de Euro zone, de rentestand tussen de Bank of England (BOE) en de Europese Centrale Bank (ECB) en het verschil tussen Britse- (gilts) en Duitse staatsobligaties bij op en je hebt nagenoeg een fundamentele analyse.

Het al of niet toetreden van de Britten tot de EMU (European Monetary Union) is de laatste reden om op dit pair te traden. Wanneer de britten alsnog overstappen op de Euro, zal de pond in waarde dalen. Zelfs een gerucht hierover brengt de koers al in beweging.

Het antwoord op de titel van dit blog is dan ook dat een relatief weinig beweegbaar, maar voorspelbaar redelijk trendvast pair in combinatie met een lage spread niet op mijn watchlist mag ontbreken.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek

‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’

volg mij op Twitter en bezoek mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register