shopify site analytics

Share This Post

Forex

Een paar tips en leesvoer :)

Zo nadat je de school van Marco hebt gevolgd en je ,je oefen account heb omgeruild voor een echt live account kun je aan de slag voor het echte werk.Onderweg naar je traders loopbaan kom je nog wel eens dingen tegen die je liever niet had tegen gekomen en die ik ook liever niet had tegen gekomen.

De opstakels die ik bedoel kun je niet wegnemen met een EA of 1 of ander indicator, nee alleen met ervaring kun je die opstakels overwinnen.

Een voorbeeld van wat ik bedoel is : tegen positie voor de lange termijn aankijken die je geopend hebt volgens jou strategie en die dan in de min staat en even niet jou gekozen kant op gaat, niets is vervelender dan dat.
Ik heb dat ook vaak, komt vaak door iets te snel een positie openen , we noemen dat timming 🙂
Wat vaak gebeurd is dat je vaak bij die positie gaat kijken en in het ergste geval ga je twijfelen ener is dan een grote kans dat je die positie gaat sluiten.
Wat een oplossing kan zijn is een 2de account erbij nemen , 1 voor de lange termijn posities en 1 voor scalpen/korte termijn positie, werk voor mij in ieder gevalgoed ,sluit nu minder snel en positie die voor de lange termijn was bedoeld.
Is misschien een rare oplossing maar zolang je nog niet het geestelijke vermogen hebt om tegen een min aan te kijken is dit misschien wel een oplossing voor jou.

Nadat je de eerste pips binnen hebt gehaald en je waarschijnlijk de smaak van het traden te pakken hebt, komt het overwinnings gevoel ,een leuk gevoel maar vaak met nadelige bijwerkingen: te veel traden met vaak verliesgevende trades en soms een margin call 🙂
Misschien niet de oplossing die je het liefst had gehad, maar het beste is om even een stapje terug te doen en even niets met traden te gaan doen en de volgende dag even weer kijken of je een positie kan openen.

Ook komt er een moment dat je moet beslissen wat voor trader je word: schalper (niet bij elke broker toegestaan), daytrader of iemand die voor de langere termijn kiest .
Je account grote moet je in je beslissing mee laten spelen omdat bij het traden voor de lange termijn het voor kan komen dat er een spike komt en dat moet je kunnen opvangen ,SL nooit vergeten maar bij lange termijn zet ik die vaak wat verder weg dan bij een positie die ik nog dezelfde dag wil sluiten(daytrade).

In de chat word veel gepraat maar zo ook op skype:) liberum en ik hadden het er over om in het komend jaar proberen er ons in komen er van te maken, we vinden het beide wel een leuk leven: chatten op het forum of skype en wat goede trades plaatsen :).
Let wel niet in Februari vragen of het al lukt, vraag dat maar in December, account moet nog flink groeien , heb daarom mijn 3 account’s samen gevoegd tot 1 en ga dus met dat account op naar het miljoen of meer en ondertussen er een leuk inkomen proberen uit te halen , dat is de doelstelling voor 2012.
Om er van te kunnen leven moet er dus een regelmatige inkomen uit voort komen en doelstelling 1 moet ook gehaald worden al heb ik daar nog tot mijn 45ste voor 🙂
Om beide doelstelling te halen ga ik traden op de lange termijn voor de 1 met 6 nullen en voor een regelmatig inkomen ga ik ook traden op kleine tot dag termijn .

Voor vragen kunnen jullie chatten/mailen en voor wie mijn telefoonnummer heeft bellen 🙂

Ik wil de Trademanager bedanken voor de goeie en leerzame blogs en voor het boek, echt veel aan gehad afgelopen jaar en in 2012 zal ik beide weer veel lezen.

Ook de admin’s van dit forum verdienen een pluim voor alle lessen,tips,artikelen enzo .

Iedereen een heel goed uiteinde en denk om je vingers, je hebt ze nodig om een positie te openen:) en goed en gezond en voorspoedig 2012 met veel pips gewenst.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register