shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Dow Jones herstelt na 9 opeenvolgende sessie van verlies

Sinds 15 maart was de Dow Jones in een dalende trend tot op de dag van gister. Vandaag zijn er tekenen van herstel in de Dow Jones. Op het hoogste punt bevond de Dow Jones op 20.950 punten en is vervolgens gedaald tot 20.400 punten op 27 maart. Na negen opeenvolgende verlies sessies is er voor het eerst weer een winstgevende sessie te merken. De daling van de afgelopen paar dagen is dan ook de langst lopende daling van de Dow sinds 2011. Nadat is gebleken dat President Trump niet in is geslaagd Obamacare te ontmantelen en te vervangen met Trumpcare zijn de investeerders sceptischer tegenover het volgende voorstel om de belastingen aan te pakken. Toch is die lange daling minder dan 2.0%. Dit is niks vergeleken met de daling in 2011 toen het procentueel gezien 6.7% was gedaald. Nu Obamacare in de VS voorlopig doorgaat rijst de vraag waar Trump het geld vandaan haalt om de belastingen te verlagen en tegelijkertijd de spenderingen in infrastructuur en defensie te verhogen. Volgens een strateeg bij Goldman Sachs is het risico op een correctie best groot maar betekent niet dat er sprake zal zijn van een berenmarkt. Een mogelijke correctie zou niet voortvloeien uit ontwikkelingen van de Amerikaanse politiek maar meer uit fundamentele factoren. Ook al is de Trump Trade bijna over, de beurzen zullen blijven stijgen. Industriele productie neemt toe, werkloosheid neemt af en ook bedrijven in Europa tonen goede resultaten. Toch zijn veel bedrijven momenteel zeer hoog gewaardeerd in een tijd waarin de rente weer begint te stijgen. De Bull markt zoals dat al enkele maanden duurt zal niet ophouden op de langere termijn maar een correctie op de korte termijn wordt dus wel verwacht. Veel van het optimisme op de beurzen is al lang geleden geprijsd in de koersen maar nu blijkt dat het optimisme niet wordt gerechtvaardigd door falende beloftes van President Trump. Het mogelijke falen van de belasting beloftes zal ongetwijfeld een groter impact hebben op de beurzen omdat het economische consequenties heeft, aldus de strateeg van Goldman Sachs. Het positieve momentum op de Europese beurzen daarentegen zijn beter bestand tegen negatieve ontwikkelingen vanuit de VS, deels komt dit door het afnemende politieke angst tegen het oprukkende populisme. In het algemeen is de verwachting dat de Amerikaanse beurzen over de rest van dit jaar relatief stabiel zal blijven zonder grote dalen of pieken terwijl de Europese beurzen meer potentie hebben om winsten te boeken.

Beurzen in Europa trekken weinig van de VS

De markten in Europa trekken zich weinig aan van onrust op de beurzen in de VS. De DAX noteert momenteel 0.50% op het bord en er is geen reden voor een mogelijke correctie op de Europese beurzen. Ook de Nederlandse AEX blijft gestaag door met stijgen en staat momenteel op 509 punten. Koninklijke Ahold en Heineken zorgden voor het positieve resultaat op het bord terwijl Arcelormittal maandag de grootste verliezer was met 4.87% in de min. Ondertussen laat de Dollar index weer zien dat de bodem inmiddels is geraakt en de eerste tekenen van herstel is weer in zicht. De EUR/USD valutapaar handelt op een koersprijs van 1.086. Verwacht wordt dat de dollar weer verder aan kracht zal winnen wat aanduidt dat de koersprijs van de EUR/USD weer zal dalen.

Voor de beleggers is het verstandig om voor de middellange termijn short posities te openen in de Amerikaanse beurzen als de Dow en de S&P 500. Herstel is dan weer in zicht een correctie is steeds zeer aannemelijk. De winsten die je opleveren met een long positie is straks niks vergeleken de winsten die je kunt behalen met short posities. Op de Europese beurzen, met name AEX en de Duitse DAX zijn long posities aangeraden. Tevens kun je vanaf vandaag weer een aantal short posities openen op de EUR/USD en winsten verzilveren wanneer de koersprijs 1.060 raakt.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

BRON: CNBC.com en Investing.com

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register