shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Dow voor het eerst door 19.000

De Dow Jones heeft voor het eerst het niveau van 19.000 punten gepasseerd op dinsdagmiddag, na bijna twee jaar klimmen vanaf 18.000 punten resulterend in een toename van bijna 6%.

Psychologen zullen extra alert zijn op de reacties van investeerders en de media, zeker omdat deze gebrekkig zullen zijn aan technische analyses. Ronde getallen op de beurs duiden meestal aan op een nieuwe ontwikkeling of fase.

De klim vanaf 18.000 wanneer deze niveau voor het eerst werd doorbroken was op 23 december 2014 en nam 483 trading dagen in beslag. Dit maakte het tevens de langste 1000 punten vooruitgang in de geschiedenis, volgens experts van Dow Jones.

De snelste sprint tussen 10.000 en 11.000 punten vond plaats tijdens de tech bubbel in 1999 en nam slechts 24 dagen in beslag.

Dow Jones Industrial Average Near 11,000 Mark

Vorige week raakte de Dow een recordniveau aan van 18.934 punten op maandag 14 november. De uitslag van de Amerikaanse Verkiezing met Trump uitspraken als meer besteding aan infrastructuur en nieuwe fiscale bestedingen zorgden voor veel euforie op de beurs. Sinds de dag van de verkiezingsuitslag hebben tech bedrijven met 3,6% gestegen. De sterke stijging van de afgelopen dagen zijn ook te verklaren uit het feit dat de Fed volgende maand de rente wilt verhogen voor het eerst dit jaar.

Nu de Dow Jones door de 19.000 punten heen is kan deze dag ook genoteerd worden als een nieuwe mijlpaal voor de Amerikaanse beurs. Tevens heeft de S&P 500 ook een nieuwe mijlpaal bereikt van 2200 punten. Deze index heeft net als de Dow voor het eerst het niveau van 2200 punten bereikt.

De dollar wordt (weer) wakker

star-wars-the-dollar-awakens-780x439

Na een rally pauze van 2 dagen lijkt de dollar weer door te gaan met zijn stijging in waarde. De dollar begint tegenover alle valuta weer op krachten te komen. We noement het ”de dollar ontwaakt uit zijn slaap”. Het valutapaar EUR/USD daalde met 0.16% naar 1.0613. Gisteren en vandaag maakte een Dollar een kleine terugval omdat er sprake was van ”overbought”. Een kleine correctie was dan ook op zijn plaats.

De dollar blijft gesteund door de verwachtingen van President-elect Donald Trump z’n plannen om fiscale bestedingen op te voeren en belastingen te verlagen voor meer economische groei en inflatie.

Een snellere groei zal de inflatie extra aanwakkeren wat als gevolg de Fed onder druk zet om actie te nemen voor het aantrekken van het monetaire beleid sneller dan wat eerder werd aangenomen. Natuurlijk wint de dollar ook terrein door weddenschappen dat de Fed volgende maand vrijwel zeker de rente zal verhogen

USD/JPY is inmiddels ook weer gestegen met 0.42% naar 111.270 nadat het maandag een hoogtepunt van 6 maanden raakte op 111.400.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓
Crude Olie: Kopen ↑
USD/JPY: Kopen ↑
Goud: Kopen ↑ (kopen vanaf 1207 en pak winst rond 1217)
AEX: Kopen ↑

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register