shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing

Donald Trump 45. President van de Verenigde Staten

trump vs clinton votes

Na een zeer spannende nek aan nek race in de late uurtjes kwam Donald Trump steeds prominenter naar voren. Met 289 tegen 218 electorale stemmen wint Donald Trump tot ieders verbazing de Presidentsverkiezing. Niemand had een dergelijk resultaat verwacht. Zelfs Trump aanhang kon zo’n denderende overwinning niet verwachten.

De status-quo heeft het verloren in de verkiezing. Het Amerikaanse volk heeft gekozen voor verandering in de Amerikaanse politiek. Deze verkiezing kon ook gezien worden als een referendum tussen verandering en consistentie in het beleid van de VS. Met Clinton aan de macht zou het beleid weinig veranderen na het beleid van Obama.

De overwinningspeech van Donald Trump ging over solidariteit, het sluiten van vrede met landen en veel lof tegen Clinton. Tijdens deze speech gingen de beurzen weer langzaam omhoog uit na de crash.

Beurzen hard onderuit

Zoals verwacht zijn de beurzen afgelopen nacht hard onderuit gegaan. De S&P 500 dook tot een dieptepunt van 2025 punten! Momenteel staat de index op 2097 punten en 1,84% in de min. Goud en Zilverprijzen zijn daarentegen flink gestegen met goud 2,0% en zilver 1,70% in de plus. Het hoogtepunt van de goudprijs staat op 1330 dollar.

De Dollar heeft vannacht tegenover alle valutaparen flink aan waarde verloren. USD/JPY had te maken met een crash. Het paar daalde tot 101.28 vanuit 105.38! Momenteel is er een correctie gaande en staat het paar op 103.45. De Pond en de Euro stegen flink in waarde tegenover de Dollar. GBP/USD tikte 1.2525 aan en EUR/USD 1.250. Beide valutaparen hebben inmiddels een correctie gemaakt.

Diegenen die gisteren ruim voor de uitslag SHORT gingen op de beurs hebben een felicitatie verdiend. Deze mensen zijn wellicht nu een stukje rijker dan gisteren. De traders die Clinton gesteund hebben zijn vandaag de verliezers.

Onze Tips

EUR/USD: Verkopen ↓ (handel voordat het banenrapport wordt gepresenteerd). Plus500.com
S&P 500: Kopen ↑ . Markets.com
AEX: Kopen ↑ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). iFOREX.com

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register