shopify site analytics

Share This Post

Forex / Nieuws

Dollar zet stijging voort

De dollar blijft in waarde toenemen tegenover andere valuta tijdens de middagsessie tot een hoogtepunt van over de afgelopen twee maanden.Een renteverhoging voor het einde van dit jaar blijft steun vinden op de markt.

Trading volume is vandaag wat magertjes vanwege de Columbus Dag in de VS waar de beurzen gesloten zijn.Er waren vandaag dan ook geen belangrijke data op het menu.

De EUR/USD is weer terug naar een niveau van 1.1159. De Dollar was zwakker na het banenrapport van afgelopen vrijdag nadat bleek dat de Amerikaanse economie 156.000 banen had gecreëerd over september, in contrast met de verwachting van 175.000 banen.

Het rapport gaf ook aan dat het werkloosheidspercentage is gestegen van 4,9% naar 5,0%. Ondanks dit blijft de vraag naar Dollars toenemen vanwege het feit dat dit geen reden is om af te zien van een renteverhoging in december.

De USD/JPY steeg met 0,62% naar 103.55.

Putin geeft draai aan de olieprijs

Ondertussen sprak Putin op een energieconferentie in Istanbul en gaf aan dat Rusland bereid is om mee te doen aan deal en zal meewerken aan de bevriezing van de olieproductie.

Na deze woorden steeg de olieprijs met 3,0% naar een nieuw hoogtepunt van dit jaar!! Brent olie steeg naar $53.47 per vat, een niveau niet gezien sinds 9 oktober vorig jaar. De uitspraken van Putin kwamen nadat de minister van energie van Saudi Arabië Khalid al-Falih optimistisch was dat de deal rond zou komen in november en dat het niet ondenkbaar is dat de prijs van olie nog eens 20% zouden stijgen naar $60 per vat.

Ruwe olie steeg met 2,79% naar $51.20 per vat.

Sommige analisten waarschuwen dat de huidige uptrend van de olieprijs de olieproducenten in de VS aanmoedigt om meer olie van de grond te pompen, wat de bezorgdheid van een mondiale olie overschot weer zal aanwakkeren.

Onze tips:

EUR/USD: VerkopenMarkets.com
Crude Olie: Verkopen ↓ (De bovengrens is bereikt). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (De weg is vrij naar 456.00) X trade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register