shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws / Olie

Dollar rally stopt na 11 dagen van stevig herstel

De dollar is na 11 achtereenvolgende sessies van waardestijging vanmiddag in waarde afgenomen tegenover alle belangrijke valuta. De U.S. Dollar Index is vandaag gedaald met 0.29% naar 100.79. De index raakte gisteren nog een absolute toppunt sinds 12 januari op 101.75 punten. Investeerders hebben gisteren de winsten verzilverd ondanks een zeer sterke economie en goede economische data van gisteren wat de daling van vandaag kan verklaren. Het vooruitzicht om de rente te verhogen is steeds meer aannemelijk volgens de FED. Alle economische indicatoren wijzer erop dat een renteverhoging op zijn plaats is, aldus Janet Yellen van de FED.

weeklycomic

President Donald Trump leidt een kudde stieren naar een nieuw toppunt van 21.000 punten op de Dow Jones Index.

De Dollar Index was gisteren gestegen tot 101.75 punten waarna het na enkele uren weer daalde met 0.40% naar 100.80 na beter dan verwachte resultaten in de inflatie van de VS. Traders schatten een kans van 31% op een renteverhoging in maart. Afgelopen maandag was de kans op een renteverhoging in maart nog 13% volgens de CME Group’s FedWatch Tool. Janet Yellen, president van de FED, maakte duidelijk dat meer renteverhogingen zullen volgen als de economische indicatoren in de huidige trend blijven wijzen met de inflatie boven de 2%.

US Dollar Index

US Dollar Index raakte gisteren 101.75 punten, inmiddels is de index weer gedaald naar 100.73 punten.

De verwachtingen rondom de belastingverlaging van President Trump is een sterke stimulator van economische groei als vooruitzicht. Met meer uitgaven van de Amerikaanse overheid in infrastructuur en lagere belastingen verwacht de FED dat de Amerikaanse economie verder zal herstellen en de FED zal dwingen om actie te ondernemen. Ondanks alle positieve vooruitzichten van de Amerikaanse economie heeft de dollar toch nog moeite gehad door het protectionistische beleid van Trump en zijn voorkeur voor een zwakkere dollar.

Olieprijzen blijven stabiel ondanks record hoeveelheid aan olievoorraad in de VS

ruwe-olie-trade-range

Sinds begin december vorig jaar bevinden de olieprijzen veelal boven de 51 en 55.20 dollar per vat.

Olieprijzen zijn gestabiliseerd en maken sinds enkele weken geen grote schommelingen zoals we gewend zijn van vorig jaar. De grote hoeveelheid aan olie na het rapport heeft de olieprijzen niet naar beneden gehaald, dit komt voornamelijk door alle moeite van OPEC om de olieproductie te verminderen. Dit zorgt ervoor dat de olieprijzen boven een bepaalde prijs blijven. Een vat Brent olie is vandaag 10 dollarcent duurder en staat op 55.85 doller per vat. Ruwe Amerikaanse olie kost momenteel 53.21 dollar per vat. Analisten verklaren dat de oliemarkt is gebalanceerd is door aan de ene kant de grote olievoorraad van de VS en de productie vermindering van de OPEC aan de andere kant. Zowel Brent als ruwe olie schommelen tussen 50 en 55 dollar per vat sinds het begin van dit jaar. Volgens David Wech, managing director bij consultancy bureau JBC Energy, zijn olieprijzen sinds jaren niet zo stabiel geweest. Maar als de olieprijzen door de prijsreeks van 5 dollar breken dan is de kans groter dat de prijzen eerder doorzakken dan dat ze doorbreken in de komende weken.

De grootste factor voor het verdere verloop van de olieprijzen hangt af van de productie in Amerikaanse schalie-olie. Een sterke toename in de schalie-productie kan de olieprijzen schade toebrengen. Volgens de overgrote meerderheid van de analisten zullen de olieprijzen tussen de 45 en 55 dollar per vat traden gedurende dit jaar.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register