shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing / Beurs

Dollar blijft stijgen maar weerstand nadert voor alle paren

Investeerders blijven Amerikaanse Dollars bijkopen. Inmiddels is er meer dan 48 uur voorbij na de Amerikaanse verkiezing. De uitslag van de Amerikaanse verkiezing kwam bij iedereen als een grote verassing. Dit leidde wereldwijd tot hele volatiele markten en dalende beurzen, maar wanneer het stof was neergedaald begon de Dollar en de Amerikaanse aandelen weer te herstellen en was de schade van de verkiezingsnacht in minder dan 12 uur weer helemaal hersteld. In plaats van te rouwen waren investeerder aan het juichen met de overwinning van Donald Trump met de hoop dat hij positief zal uitpakken voor de economie. Ondanks de aggressieve campagne was de overwinningspeech van Trump verzoenend met de belofte veel te investeren in de infrastructuur en bouw en afbouwen van de belastingen.

stock-nasdaq

Rentewijziging van de Fed nog steeds op de agenda

De verwachting voor een renteverhoging in december is na de verkiezing nog niet veranderd en is de kans juist gestegen van 80% naar 84% volgens de Fed Fund futures. Dit is ook geen verrassing wegens het snelle en sterke herstel van de beurzen. Als de beurs met 500 tot 600 punten was gevallen op woensdag dan zou de Fed de renteverhoging herzien. Maar het tegendeel blijkt te kloppen nu de Dow Jones een nieuw record heeft gebroken. Janet Yellen heeft ook een laatste kans om de renteverhoging door te voeren voordat Trump daadwerkelijk aan de macht is en druk zal uitoefenen op de centrale bank.

Sterke pond, sterke dollar

De pond was gisteren ook de best presterende valuta op de markt op het moment dat het niveau van 1.2585 werd doorbroken. Deze beweging kwam bij velen ook als een totale verassing. Er waren namelijk geen datapresentaties vanuit het Verenigd Koninkrijk of VS. Verder blijft de Dollar sterk en blijft in waarde toenemen. De USD/JPY is inmiddels op overbought en staat op 106.38. De verwachting voor dit paar is dat het weer een correctie zal maken richting de 105.00. In de tussentijd blijft de euro onder druk van de dollar. ECB Vice President Vitor Constancio verwacht dat de inflatie 1,3% zal bereiken rond de tijd van maart in 2017. Dit betekent dat de inflatie op het goede pad is. Ook merkt Constancio dat de werkloosheid zal dalen in de Eurozone tot onder de 10% voor volgend jaar.

Olie meer dan 1% omlaag door overschot

De olieprijs ging vanmiddag weer 1.61% omlaag door bezorgdheid van olie overschot. Ruwe olie is gezakt met 72 cent terwijl Brent olie is gezakt met 1.37% naar 45.21 dollar per vat.

De IEA gaf donderdag aan dat het overschot in 2017 zal toenemen wanneer een bijstelling van de productie door de OPEC niet in werking treedt. OPEC is van plan om de productie terug te brengen met 32.5 – 33 miljoen vaten per dag, maar er zijn nog twijfels over of de leden hier ook daadwerkelijk achter staan. Het kartel heeft een officiele vergadering in Wenen op 30 november. Er zijn verder ook speculaties dat de productie van Amerikaanse olie zal toenemen onder het beleid van President Trump.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓ . Plus500.com
Crude Olie: Verkopen ↓  Markets.com
S&P 500: Verkopen  ↓ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). X trade

USD/JPY: Verkopen ↓

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register