shopify site analytics

Share This Post

Forex

Dierenmanieren

[SIZE=”5″] Dierenmanieren
[SIZE=”4″] Veel kenmerken en karaktereigenschappen van traden en traders zijn te herkennen in de dierensymboliek. Ook worden er in het jargon veel analogieën met dieren gebruikt. Na een aantal blogs met een wetenschappelijke tintje een iets luchter blog over dieren en traden.

Iedere trader kent natuurlijk de bulls (stieren) en bears (beren), waarbij de stieren met hun horens de koers omhoog wippen en de beren met hun klauwen de koers naar beneden meppen. RBS analist Nico Bakker beschrijft deze strijd zelfs letterlijk in zijn wekelijkse Chart Navigator.

Het karakter van de uil staat symbool voor wijsheid en goed overzicht (visie). Deze statige vogel heeft een bijzonder scherpe blik. Niet verkeerd voor een trader om over deze eigenschap te beschikken. En wat te denken van een gewoon simpel Roodborstje die symbool staat voor durf en lef. Een klein maar dapper vogeltje dat zich beweegt op de achtergrond, maar zijn kans pakt zodra het kan. Niet voor niets werd de sidekick van Batman naar dit vogeltje genoemd.

Wereldberoemd zijn ook de ‘turtles’ uit het experiment van supertraders Richard Dennis en William Eckhardt. Dennis noemde zijn groep ‘de schilpadden’ nadat hij een schildpaddenkwekerij in Singapore had bezocht en onder de indruk was van de efficiëntie van de schildpaddenkwekers en de kracht en volharding van de schilpadden.

Maar ook van een cheetah of jachtluipaard kunnen we iets leren. Dit dier is het snelste dier op aarde. Dat maar liefst een topsnelheid van 110 km/u kan bereiken. De cheetah staat hierdoor symbool voor topprestaties en snelheid. Vaardigheden die ook voor de trader van essentieel belang zijn. En dan de krokodil die soms wekenlang geduldig op zijn prooi in het water ligt te wachten en dan plots toeslaat. Ik denk dat sommige traders van dit geduld ook nog wel iets kunnen leren.

Tot slot van deze beestenbende wil ik nog iets kwijt over Jacko de gorilla. Jacko die sinds 2010 gehouden wordt in Artis is geen onbekende voor veel traders. Sinds 2000 kiest hij een portefeuille aandelen en tot en met 2010 heeft Jacko zowel de AEX als een panel van professionele beursanalisten verslagen. In 2001 behaalde Jacko, tegen de trend in, een winst van 15 procent en in 2010 presteerde hij voor het elfde achtereenvolgende jaar beter dan de AEX-index. Pas in 2011 verloor Jacko voor het eerst van de AEX, met 32,87% verschil. Deze laatste uitslag geeft mij als trader in ieder geval aan dat ik het na-apen maar moet laten.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek ‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’ volg mij op facebook of Twitter en bezoek mijn website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register