shopify site analytics

Share This Post

Forex

De Renko marktsentiment meter

[SIZE=”4″] De Renko marktsentiment meter
[SIZE=”3″] In het artikel [I] ‘How the market’s mood can make you money’ [/I] van 11 juli jongstleden, beschrijft Marketwatch blogger Johnathan Burton hoe beleggers de effecten van het marktsentiment kunnen benutten. De verschillende sentimenten op de markt kunnen namelijk goede koop- of verkoopsignalen geven.

[SIZE=”3″] Hiernaast waarschuwt het blog echter ook om met de interpretatie van het marktsentiment heel zorgvuldig om te gaan. Letterlijk schrijft Burton [I] ‘If Mr. Market isn’t happy, you should be’ [/I] natuurlijk hoef ik niet meer uit te leggen dat dit andersom hetzelfde geldt.

Het is een bekend feit dat de prijs en daarbij horende marktsentiment in golven beweegt. De kunst is de verschillende punten van de gemoedstoestand van de markt te herkennen. Hierdoor ontstaat er meer grip op het eigen sentiment, maar het laat onverlet dat afscheid nemen van een paar, index of aandeel dat je net ervoor een vette winst heeft opgeleverd een andere kunst is die je moet beheersen.

Burton sluit het artikel af met de conclusie; [I] ‘dit is een gehate stier en beleggers zouden daar blij om moeten zijn. Op een dag zullen de kopers namelijk weer actief worden’. [/I] Lijkt mij overigens logisch, want is dit niet al sinds het ontstaan van de handel het geval?

Om met de Renkologie het marktsentiment ook te kunnen gebruiken, heb ik de sentimenten uit het artikel met Renko blokken weergegeven. Vrij vertaald, als traders overdreven euforisch lijken, zijn zij bereid het meeste risico te nemen. Als hierbij de prijs ook nog eens op het hoogste punt staat, doe je er verstandig aan om bij de eerste ongerustheid, die zich in dit geval uit in twee rode blokken, te verkopen. Indien dit voor je strategie een entry signaal betekent, is short instappen natuurlijk ook een optie. In ieder geval zou je er als trader bovenop moeten zitten. Volgens het model is de depressie in combinatie met een kantelpunt van twee blokken het signaal om in een long trade te stappen.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Volg mij op Twitter en bezoek mijn nieuwe website Renko Café . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn artikelen, Renko YouTube films en nog veel meer.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register