shopify site analytics

Share This Post

Forex

De Parabolic SAR als stoploss

De Parabolic SAR als stoploss
De meeste lezers van mijn artikelen weten dat ik mijn stoploss bepaal door de ATR(14) van het paar met anderhalf te vermenigvuldigen. Hierdoor krijgt de prijs voldoende ruimte om te ‘ademen’ echter, deze methode kent ook nadelen.

Eén van deze nadelen is dat deze stoploss, die ik mijn vangnet noem, vaak te ver van de prijs afstaat doordat er een hoge ATR(14) wordt berekend. Stel, de ATR(14) staat voor een paar op 0.00843. Dit anderhalf keer vermenigvuldigd wordt 0.012646. Dit betekent dus een stoploss op ruim 126 pip.
Wanneer ik vervolgens minimaal een Risk/Reward ratio van 1:2 wil realiseren wordt dit een moeilijk geval, want helaas komen koersbewegingen van 252 pips niet zo vaak voor.
Het blijft daarom op dit gebied een zaak van concessies doen en hopen dat er kan worden uitgestapt op drie kerende Renko blokken, voordat het vangnet wordt geraakt.

De laatste tijd ben ik echter aan het traden met een methode die wellicht het antwoord biedt. In hetzelfde boek uit 1978 als waaruit de ATR, de RSI en de ADX indicator komen, New Concepts in Technical Trading Systems van Welles Wilder, vond ik de Parabolic SAR.

De Parabolic SAR (Stop And Reverse) is een indicator waardoor er stippen in een parabolische vorm naar de prijs onder of boven de prijs worden gevormd die aangeven waar een positie al dan niet gesloten moet worden. De indicator kent twee parameters de stapgrootte (standaard: 2%) en de maximale versnelling (standaard 20%). Deze parameters bepalen uiteindelijk waar de stippen onder of boven de prijs komen te staan. De berekening is vrij complex, daarom richt ik mij met dit artikel op de praktische toepassing als (trailing)stop.

Dit werkt heel simpel. De Parabolic SAR indicator wordt geïnstalleerd op je trading platform en de stippen boven of onder de prijs die door de indicator worden gegenereerd dienen als plaats voor de stoploss. Bij goede platforms, zoals Marketscoop 2.0, kun je, als de stoploss is geplaatst, de indicator onzichtbaar maken, waardoor de grafiek niet langer ‘vertroebeld’ wordt. Je kunt natuurlijk ook gewoon de indicator laten staan als dit je niet stoort. Doordat de stippen in de regel dichter bij de prijs staan dan mijn vangnet, kan de stoploss op een veilige manier ‘strakker’ worden geplaatst, waardoor een Risk/Reward ratio van minimaal 1:2 sneller te realiseren. Het trailen van de stoploss doe je op deze manier door eens in de periode van je timeframe deze exercitie te herhalen.

Als dit artikel je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je het traden op Renko grafieken eens wilt proberen, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.
Volg mij op Twitter en bezoek mijn website Renko Café . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn artikelen, Renko YouTube films en nog veel meer.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register