shopify site analytics

Share This Post

Forex

De master swing trader

[SIZE=”5″] De Master Swing Trader
[SIZE=”3″] Op mijn spaarzame vrije dagen, of als mijn hoofd even bij het traden weg moet, loop ik regelmatig over de 2e hands boekenmarkt in Rotterdam om daar te speuren naar koopjes. Je bent en blijft tenslotte een combinatie van Hollander en trader. Bij het vinden van een boek over Forex, traden of macro-economie, dat ik dan ook nog voor ‘een prikkie’ kan bemachtigen, voel ik mij een gelukkig mens.

Zo ook enkele weken geleden. Tijdens het grazen langs de kraampjes viel mijn oog op een exemplaar van Alan Farley’s: De Master Swing Trader. Deze pil van meer dan 400 bladzijden, kende ik al als E-book, dat ik overigens met twee andere E-books van Farley gratis aanbied in mijn E-bieb . Maar voor de prijs, afgedongen tot 5 euro, kon ik het echter ook niet laten liggen.

Getriggerd door de vrije verkrijgbaarheid en het groot aantal meningen die ik over het boek aantrof op het internet, besloot ik iets dieper in het boek te duiken en mijn mening erover in dit blog weer te geven. Allereerst een opmerking over de taalconstructies van (de psycholoog?) Farley. Ondanks dat ik goed overweg kan met het Engels al lees- een spreektaal, is het voor mij niet mogelijk gebleken om zonder vertaalsite of woordenboek zelfs maar een enkele bladzijde door te komen. Farley gebruikt woorden waarvan ik nog nooit gehoord had en waarvan gemakkelijk synoniemen voor zijn te vinden. Waarom dan niet iets toegankelijker, zou je denken.

Het tweede dat mij opviel is dat Farley weliswaar veel zaken die voor een trader van belang zijn heel uitgebreid behandeld, hetgeen op zich al een aanrader is, maar dat enige voorkennis in de vorm van een aantal maandjes trading ervaring onontbeerlijk is. Newbies zien al snel door de bomen het bos (of zoals ik eerder schreef, door de indicatoren de grafiek) niet meer. Het is dan ook uit deze hoek dat de meeste negatieve kritieken op het boek worden gegeven. De verhalen dat het boek door sommige beginners pas na een paar maanden weer uit de boekenkast is gehaald, herken ik dan ook wel.

Als naslag werk heeft het boek ook niet veel waarde omdat een hoop zaken worden weergegeven onder ‘eigen’ namen zoals Finger Finder, Hole-in-the-Wall en Bear Hug en als je dan vervolgens niet weet wat dit betekent, kun je er als naslag niets mee. De delen in het boek over hoe de markt echt werkt (brokers, market makers, haaien, whipsaws, etc.) zijn daarentegen goed beschreven en gewoon goed, maar het vinden van de groeibriljantjes die Farley in de 443 bladzijden heeft verstopt zijn over het algemeen door de dikte niet goed te vinden. Naar mijn mening had dit boek dan ook de helft dunner en vooral in normaal Engels gekund. Maar ach, wat voor eisen kun je stellen voor 5 euro op de 2e hands boeken markt.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek:
‘

“TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN”’

Volg mij op Twitter en bezoek mijn website De TradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register