shopify site analytics

Share This Post

Forex

Dag toch nog positief afgerond.

Gister m’n eerste echte fout gemaakt. Na een nogal rommelige ochtend (ma 13 sep) kreeg ik een koopsignaal. Doordat de markt echt duidelijk geen richting kon kiezen (en m’n verlies meespelend in m’n achterhoofd) besloot ik het signaal niet te pakken. Hierdoor ben ik 60 – 70 pips mis gelopen (goed voor zo’n 120 euro). Dom dom dom! Toch laten beïnvloeden door m’n huidige verlies.
Gelijk een lesje psychologie; elk koopsignaal moet je pakken. Ook al heb je 3 signalen gepakt waarmee je 3x een verliezende trade mee hebt gemaakt, het volgende signaal moet je ook weer pakken. Het signaal heeft namelijk totaal niks met de vorige signalen te maken, elk moment in de markt in uniek. Psychologisch kan dit wel eens moeilijk zijn, waardoor je juist die mooie winnende trade mist.

Vandaag begon wat minder soepel. Heb besloten (na enig overleg met andere valuta handelaren) om naast de EUR/USD ook de EUR/GBP te gaan traden. Dit om wat meer te spreiden en vaker signalen te krijgen. Over het algemeen zal ik dus de ene helft van m’n account voor de EUR/USD gebruiken en de andere helft voor de EUR/GBP.

Vandaag dus wat meer getrade dan normaal doordat ik ook alle signalen van de EUR/GBP moest pakken. Eigenlijk ging het de hele ochtend en middag slecht, het kwam allemaal niet echt van de grond. Aardig wat (kleine) verliezen wat natuurlijk niet bepaald motiverend werkt. Ik stond eind van de middag € 45,00 in de min (op dagbasis). In eens begon de EUR/USD als een gek te stijgen richting de sterke weerstand op 1,2900. Mijn systeem gaf een signaal en na het stomme incident van gister pakte ik het signaal. Ik zat long in de EUR/USD en niet lang daarna schoot de koers door de weerstand waarna hij aardig verder steeg. Met deze trade heb ik 67 pips kunnen pakken waardoor ik de dag met € 32,00 winst af kon sluiten. Dat geeft weer moed!

Toch ben ik trade-technisch niet tevreden over deze trade. Te vroeg winst genomen omdat ik die winst niet meer wilde laten gaan.

In ieder geval maar weer van geleerd. Been there, done that. Goed nieuws is wel dat de EUR/USD koers nu eindelijk uit z’n 1,2600 – 1,2900 range is gebroken. Sinds ik live trade zit de koers vast in deze trading range. Aangezien mijn systeem zwak is in ranges, en dan veel kleine verliezen maakt, kijk ik nu uit op betere tijden.

Meer info en spreadsheet zie: //www.thehaguetradingroom.nl

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register