shopify site analytics

CFD’s op grondstoffen

Wanneer we denken aan de financiële markten denken we meteen aan de aandelenmarkt. Maar grondstoffen vormen een belangrijk vast element van de financiële markten. Elke dag worden er grote bedragen belegd in verschillende grondstoffen als de olie, koren of cacaobonen. Ook staal tot aluminium behoren tot deze markt. De grondstoffen markt geeft de belegger een alternatief voor de financiële markten om te speculeren. Meestal gaat dit gepaard met hogere volatiliteit. De grondstoffenmarkt is meer voor de serieuze beleggers, zeker wanneer dit gecombineerd wordt met CFD’s.

grondstoffen

Waarom beleggers grondstoffen kopen

Grondstoffen zijn in essentie hele nuttige goederen. Tarwe is een essentieel component in het maken van verschillende voedselwaren – van oost naar west – en zorgt ervoor dat de wereldwijde vraag naar tarweproducten optimaal blijft. Olie is vitaal in de productie van brandstof, energie en plastic. De olieprijs is daardoor sterk gelinkt aan inflatie. Als resultaat is de grondstoffenmarkt sterk zonder speculanten omdat producenten hun rauwe materialen altijd voor een constante aanvoer moet zorgen voor stabiele prijzen om hun bedrijf te runnen.

Hoe wordt er geïnvesteerd in grondstoffen?

Het verhandelen van grondstoffen kan een beetje raar zijn. Als consument of leverancier is de infrastructuur voor het vervoer van de fysieke grondstoffen goed geregeld. Maar voor de belegger die positie neemt in 1 ton staal of 20 vaten olie is niet echt praktisch om dat geleverd te krijgen voor je deur. De grondstoffenmarkt wordt daarom voornamelijk verhandeld in een cash-only basis. De fysieke transactie van goederen wordt gemeden. Een groot voordeel met het verdienen van geld in de grondstoffenmarkt is door middel van CFD’s als financieel instrument. Wanneer je een positie neemt voor 40 ton staal of 800 vaten olie is dit met CFD’s alleen een positie die je neemt voor het prijsverschil. Natuurlijk neemt de hefboom veel zorgen weg over het financieren van een koop voor 800 vaten olie.

CFD’s op valuta

Lost Password

Register