shopify site analytics

CFD’s in Indices

CFD’s worden op ruim verschillende markten zoals indices verhandeld. De ruime keuze waarin je kunt handelen maakt CFD’s dan ook erg aantrekkelijk. Indices vertegenwoordigen een collectie van verschillende markten die bijelkaar worden opgeteld om een enkelvoudige representatief figuur te tonen dat gevolgd, gemeten en vergeleken kan worden met prestaties van eerder. Bijna alle brokers maken het mogelijk om posities in te nemen bij indexen.

Waarom beleggers handelen in indices

Beleggen in indices is een luxe positie. In het echt moet je flink geld neerzetten om te handelen in indexen. Met CFD’s kan je met een relatief klein bedrag al beginnen met het nemen van een positie in een index. Beleggen in indices wordt eigenlijk ook meer gezien als een investering. Er is niks te kopen van een index, de index op zich heeft geen waarde. De waarde is nominaal waarin beleggers hun geld vast pinnen aan een bepaalde punt van de index.

Dit creëert wellicht de perceptie dat indices meer secundair zijn voor beleggers. Hoewel dat ook zo is spelen indices een belangrijke rol bij het geven van flexibiliteit in trading. Het maakt speculeren op de markt in z’n geheel en de richting van de economische prestaties van het land mogelijk. Beleggers kunnen profiteren van de mogelijkheden wanneer er nieuwe kansen voordoen op de markt in z’n geheel.

nyse stock

Hoe worden indices verhandeld?

De eerste grote moeite met de handel op de index is het feit dat indices fictief zijn terwijl markten tastbaar zijn. Indices als beleggingsmogelijkheid bestaan alleen zolang brokers dit bieden als investeringsoptie. Om deze redenen worden indices niet verhandeld op de beurs en worden bewaard als beurs derivaten. Derivaten of effecten zijn vrij te verhandelen bij een online broker. Je hebt verschillende soorten derivaten, maar de basis komt op hetzelfde neer. Derivaten zijn afgeleiden van bijvoorbeeld aandelen waarbij je meer mogelijkheden hebt om te verdienen met je beleggingen. Het is simpelweg een ‘afgeleid product’. Het instrument is afgeleid van de handel in een concreet product.

Waarom worden CFD verhandeld op Indices

Omdat indices normaal niet gekocht kunnen worden bieden CFD’s de enige mogelijkheid om geld te verdienen met het speculeren op de index. Dit is natuurlijk niet het enige voordeel. Een index fluctueert niet hard zoals dat gebeurd met een aandeel. Bij een aandeel hou je wellicht rekening met alleen de situatie van een bedrijf, maar bij een index hou je rekening met de markt in het algemeen, het sentiment op de beurs en de economische vooruitgang van een land. Al deze factoren spelen een rol bij een index. Indices zijn daarom ook een goed alternatief dan het traden in een specifieke markt, je houdt je meer bezig met het hele plaatje waardoor je belegging meer afhankelijk is van nieuws events. Als jij bijvoorbeeld denkt dat de Duitse economie in het komende 24 uur het beter gaat doen kun je positie innemen bij de DAX. Een CFD die de DAX vertegenwoordigd geeft jou het optelsom van alle belangrijke Duitse bedrijven weer in de vorm van een puntentelling. De CFD maakt het dan mogelijk om te speculeren op de Duitse economie, zoals met de DAX, terwijl dit met regulier beleggen niet mogelijk is.

CFD’s op grondstoffen

Lost Password

Register