shopify site analytics

CFD’s in aandelen

Een van de meest bekende manieren van traden is wel het beleggen in aandelen. Aandelen zijn effectief gezien een stukje bewijs van eigendom over een klein deel van een bedrijf. Aandelen spelen een grote rol in de werking van de beurs. Ze denken dat ze daarmee geld kunnen verdienen.

Maar hoe werken CFD’s met aandelen en wat zijn de voordelen van het traden in aandelen door middel van CFD’s?

Waarom kopen beleggers aandelen

Aandelen worden gekocht omdat deze een bewijs van eigendom representeren. Een aandeel is een onderdeel van een bedrijf en geeft aan dat de eigenaar recht heeft op een deel van de winst die het bedrijf maakt, daarnaast heeft de eigenaar ook stemrecht in het bedrijf en kan het meebeslissen over belangrijke zaken. Daarvoor moet je natuurlijk grootaandeelhouder zijn. Voor slechts enkele tientallen aandelen is stemrecht of inspraakrecht te klein om überhaupt een impact te kunnen hebben over de besluitvorming. Aandelen hebben een intrinsieke waarde zolang het bedrijf van dat aandeel een waarde heeft. Dit maakt het mogelijk om te speculeren en te voorspellen op basis van wat komt en gaat over het bedrijf in de maatschappij. Bijvoorbeeld als een bedrijf goede resultaten boekt met sterke financiële data wordt aangenomen dat de prijs van het aandeel zal stijgen. Dit heeft als resultaat dat het optimisme in een bedrijf toeneemt door de geboekte resultaten en worden de aandelen van een bedrijf erg gewild.

Hoe worden er in aandelen geïnvesteerd

Direct handelen in aandelen spreekt voor zich voor de meeste beleggers. Aandelen kunnen door iedere legale persoon worden gehouden en aandelen worden verhandeld via brokers die je toegang bieden tot de markten. Aandelen zijn geprijsd met een nominale waarde, een basisprijs wanneer het bedrijf de beurs opgaat. Aan de hand van vraag en aanbod kunnen prijzen van aandelen variëren. Terwijl 10 aandelen van een bedrijf altijd hetzelfde mate van eigendom vertegenwoordigd in percentages (tenzij er meer aandelen worden gekocht) de markt prijs van deze 10 aandelen zullen variëren on vraag en aanbod te reflecteren, maar dat deze ook wordt gedreven door de algemene markt, politiek en economische vooruitzicht. Aandelen worden direct gekocht door investeerders, er wordt voor elke aandeel geld betaald maar natuurlijk kunnen beleggers en investeerders ook handelen in aandelen door middel van CFD’s.

Waarom worden CFD’s in aandelen verhandeld

Hoe zit het nu met CFD’s in aandelen en het beschikken over een eigendomsakte over een deel van een bedrijf? CFD’s brengen vele voordelen met zich mee waarmee je vele malen meer geld kunt verdienen voor een veel kleinere investering. In plaats direct te investeren in aandelen kun je ook simpelweg speculeren over de koersprijs van een aandeel. De hefboom zorgt voor substantiële rendementen op je investering over een veel kortere periode. Natuurlijk neem je met CFD trading in aandelen een grotere risico dan wanneer je direct investeert in aandelen. Je beschikt immers niet over een aandeel maar speculeert alleen over de richting van je koersprijs. De winst die je boekt over een aandeel komt tot stand over het verschil in instapprijs en uitstapprijs. Als je een juiste speculatie maakt over de koersprijs van een aandeel en de sluitingsprijs van je positie is ver van je openingsprijs kun je grote winsten boeken. Het verschil in openings en sluitingsprijs is waar het allemaal om draait wanneer je een positie inneemt bij een aandeel als ‘contracts for difference’. Terwijl er over CFD’s geen belastingen worden verrekend beschikken ze ook absoluut niet over een intrinsieke waarde wat het dermate geschikt maakt voor speculanten in het bijzonder.

CFD’s op indices

Lost Password

Register