shopify site analytics

CFD trading mythes

CFD trading heeft zijn eigen mythes en onjuiste percepties die traders vergezellen in hun reis bij het leren van CFD trading. Terwijl deze onjuiste verhalen de ronde doen een eenvoudig kunnen opdoemen is het afkomen van deze rumoeren best hardnekkig. Voor sommige mensen die willen starten in CFD trading kan het een struikelblok worden.

Het is belangrijk om bepaalde mythes en onjuiste percepties tegen te spreken, zowel positief als negatief dat traders een vertekend beeld kan geven over wat zij kunnen verwachten wanneer zij te maken hebben met CFD trading.

cfd-1

Snel rijk worden met CFD’s?

Nu CFD’s een stuk populairder zijn geworden is het slechts een bijeffect dat er verhalen de ronde doen dat je met CFD trading in een nacht rijk kunt worden. Als een klassieke CFD mythe, rijk worden met CFD trading is zeker geen gemakkelijk proces. Het is een zware inspanning en vergt veel attentie op details bij het traden. Zelfs ervaren traders hebben alles verloren in de CFD markt en de pogingen om het beest te temmen, het beest is dus de markt, is iets wat geen enkele belegger in de geschiedenis met volle zekerheid is gelukt. Je moet ook geluk hebben om daadwerkelijk te scoren op de markt.

Natuurlijk, het doel van CFD trading is het verdienen van geld, en het is natuurlijk mogelijk om je investering in CFD trading te laten groeien waarbij de inkomsten van je spaarrente helemaal niks bij is. Hoewel het wel belangrijk is dat jij je ambities van grote rijkdom opzij moet leggen en begrijpen dat zelfs de scherpste en meest ervaren traders op deze wereld het zo nu en dan het helemaal verkeerd kunnen hebben.

Blijf winnen

Er is een geloof dat je met CFD trading consistent winnende trades kunt pakken door simpelweg de markten te lezen en de logische stappen te volgen om tot bepaalde conclusies te komen. Helaas, de markt is niet zo eenvoudig, en om succesvol te zijn moet je accepteren dat je niet altijd alles kunt winnen. Ongeacht wat je hoort als ‘CFD traders verliezen (zelfs de meest succesvolle) is slechts een deel van het proces in investeren. Soms zit je goed en soms zit je fout. Het gaat erom dat je de juiste balans weet te vinden zodat je winnende trades meer zijn dan je negatieve trades en jou uiteindelijk een netto winst brengen.

CFD trading is voor amateurs

Een andere mythe is het geloof dat CFD’s minder betrouwbaar zijn dan overige financiële instrumenten. Om de een of andere reden, bepaalde traders geloven dat CFD trading niet waardig genoeg om aandacht aan te besteden voor serieuze investeerders naast andere vormen van investeringen en dat is jammer gezien de potentie om geld te verdienen met CFD trading.

Het is verder belangrijk om te weten dat simpel traden gewoonweg niet bestaat. Daadwerkelijk veel geld verdienen met CFD trading en consistent geld verdienen is moeilijk en vergt naast kennis en ervaring ook zekere mate van geluk. Als je geluk niet aan je zijde is kan het moeilijk zijn om succes te hebben op de markt. De markt is eenmaal niet voorspelbaar maar de markt heeft altijd gelijk, ook al zijn de bewegingen niet rationeel te verklaren. Door onrationele schommelingen op de beurs hebben veel beleggers ook geld verloren op de beurs. De emotionele gevoelens bij het verliezen van geld is ook iets wat jou kan drijven om juist meer geld te verliezen omdat de drang om het verloren geld weer terug te verdienen gaat overheersen. Het is belangrijk dat verloren geld bij het verloren blijft en jij als traders altijd vooruit moet kijken om succes te hebben op de beurs.

Terug naar CFD cursus menu

Lost Password

Register