shopify site analytics

CFD trading en orders

Orders plaatsen is een manier hoe traders interactie hebben met CFD’s. Bijvoorbeeld, je wilt long gaan met de olieprijs omdat je vanuit gaat dat een kleiner overschot in de olievoorraad de prijzen omhoog stuwt. Dit gaat dan vanuit redeneren naar actie door een echte order te plaatsen, dit betekent dat jij als traders een instructie plaatst bij de broker om automatisch een trade te openen. Orders worden gemaakt om ingewikkelde geautomatiseerde trading beslissingen te nemen.

Er zijn verschillende type orders die je kunt plaatsen als CFD trader. Begrip van deze verschillende types is belangrijk om zo efficient mogelijk om te gaan met het platform van je broker.

Buy order

Buy order, ook wel een Koop order, worden vanzelfsprekend gebruikt wanneer je long wilt gaan. Je speculeert dus op een prijsstijging. Het plaatsen van een Koop order is de meest gebruikelijke order die traders plaatsen omdat de beurs nagenoeg altijd wel stijgt. Je kiest van tevoren een koersprijs aan waar jij wilt dat de trade wordt geopend waar vanaf dat moment de koersprijs zal stijgen.

Sell order

Naast de basis van kopen en verkopen, wat natuurlijk wordt gedaan door het plaatsen van een sell of buy order is het plaatsen van een stop loss order, die de trader de mogelijkheid bied om hun risico’s te beperken. De stop loss werkt als een bodemprijs waarin de trade automatisch wordt gesloten wanneer de prijs de bodemprijs aanraakt. CFD posities hebben namelijk de potentie om oneindig veel verliezen te maken als je geen stop loss instelt. Zonder stop loss is je trade een bodemloze put wanneer deze begint te vallen. De stop loss geeft jou in dit geval garantie van een exit.

Stop limiet

Aan de andere kant zijn stop limieten exact het tegenovergestelde van een stop loss. Bij een stop limiet plaats je order waarin de trade automatisch sluit wanneer deze een koersprijs van jouw doel heeft bereikt en de winst wordt genomen. Met CFD’s maakt het niet uit of de markt omhoog of omlaag gaat. Je kan met CFD’s aan beide kanten profiteren. Wanneer je als trader verwacht dat de markt gaat dalen open je een short positie met je stop limiet onder de openingsprijs om de winst te pakken. Je stop loss komt in dit geval boven de openingsprijs te liggen.

Trailing Stops

Lost Password

Register