shopify site analytics

CFD traden met grafiek

Wanneer het neerkomt op succesvol traden met de grafiek, weinigen twijfelen aan hoe belangrijk het is wanneer het neerkomt op onderzoek doen door middel van een kaarsgrafiek. Een van de meest gebruikte manieren om CFD posities te analyseren is door middel van technische analyse en daarbij komt altijd een kaarsgrafiek bij kijken. Het interpreteren van data wordt in de meeste gevallen gedaan door technische analyse. Terwijl het bestuderen van grafieken en trading data op het eerste gezicht een beetje moeilijk lijkt om te interpreteren zijn het in feite hele simpele en extreem handige manieren om onderzoek te doen voordat je instapt in een bepaalde markt voor beter speculeren op toekomstige prijsfluctuaties.
candlestick2

Waarom traden met de kaarsgrafiek

De scepticisme onder beleggers is makkelijk te begrijpen wanneer het neerkomt op het lezen van kaarsgrafieken. Natuurlijk zijn grafieken slechts gegevens van het verleden en hebben geen relatie met toekomstige prestaties of gedragingen op de markt. Wat voor waarde kan dan een kaarsgrafiek hebben.

Omdat grafieken in principe data zijn van eerdere prestaties op de beurs bieden ze daarnaast ook een waarde voor het voorspellen van toekomstige bewegingen. De grafieken tonen namelijk aan hoe mensen hun trading beslissingen doen en hoe het gedrag ontwikkelt op basis van bepaalde events. Met grafieken zij je in een oog opzicht hoe volatiel de prijs van een CFD over een bepaalde periode is geweest. Van slechts enkele uren tot zelfs maanden terug in de geschiedenis. Dit geeft jou voldoende informatie over het nemen van beslissingen van hoe te traden.

Verder is de werking van de markt grotendeels cyclisch wat inhoudt dat de markten volgens een bepaalde patroon bewegen. Naast dat de prijs vorm krijgt door vraag en aanbod op de markt ontwikkelen prijzen ook aan de hand van steun en weerstand niveaus. Dit zijn niveau’s die in een eerder tijdsbestek moeite hadden om door te breken. Deze niveau’s worden door veel traders niet onopgemerkt gebleven en worden dus ook meegewogen in beslissingen voor een juiste instapmoment.

Waarnaar moet je kijken?

Wanneer je gaat beleggen door middel van de kaarsgrafiek moet je precies weten waar je naar moet kijken om goede beslissingen te nemen. Het hangt ook af van je trading strategie en de omstandigheden van de markt waarin je verkeert. Van elke kaarsgrafiek zijn belangrijke toppen en dalen te vinden, volatiliteit en hoe responsief de CFD prijzen zijn op markt triggers. Dit soort informatie is een absolute ‘need-to-know’ stof om als investeerder succesvol te zijn in trading.

Als trader hoef je ook niet te schrikken van grafieken. Het leren van hoe je grafieken moet interpreteren kan significant uitmaken of je winstgevend wordt of niet. Het interpreteren van wanneer je moet instappen voor een bepaalde trade om zoveel mogelijk winst te genereren maakt grafieken een belangrijke component voor de onderzoeksfase in elke succesvolle CFD trader.

Korte termijn CFD trading

Lost Password

Register