shopify site analytics

Carry trade strategie

Carry trade strategieën kunnen stabiel en effectief zijn om je kansen te vergroten op rendement. In principe is een carry trade waar traders long gaan op een valutapaar en short op een ander valutapaar. Er wordt dan een rente betaald voor zowel de long als short posities voor de valutapaar. Het verschil tussen deze twee paren zorgt dan voor een dagelijkse winst als beide paren gelijk blijven.

Als de markt stijgt zal het rendement stijgen omdat het kapitaal zal groeien in deze posities. Voor sommige valutapren zoals de AUD/JPY is het verschil in rente significant met een jaarlijks rendement van 5%. Met een hefboom van 200:1 betekent dit een jaarlijks rendement van 1000% als de markt statisch blijft. Er is natuurlijk een risico dat de rentes convergeren of dat de markt na een periode daalt.

Wat zoek je erin?

Om dit te laten werken moet je valutaparen vinden met grote verschillen in rente. Hoe groter het verschil in rente, hoe sappiger de margin die je zult ontvangen. Deze strategie is niet geschikt voor dalende markten. Alleen als de markten zijwaarts bewegen of een opgaande trend zal je over tijd je kapitaal vermeerderen. Minder volatiele markten zijn in ieder geval een voordeel. Het is een lange-termijn strategie om optimaal gebruik te maken van de rentestand.

Voor welke belegger is dit geschikt

Dit is geschikt voor de lange termijn belegger. Omdat rentestanden jaarlijks worden bijgesteld is deze strategie het meest geschikt voor lange periodes. Hoe langer de positie openstaat hoe beter. Voor beleggers die actie zoeken is deze strategie niet geschikt. Zoek je naar meer controle en zekerheid dan kun je over een langere periode goede rendementen behalen.

Sterke en zwakke punten

Een duidelijk sterk punt voor deze strategie is dat het veel risico wegneemt op de korte termijn. Vanuitgaande dat de markten niet dalen gedurende de periode dat je posities openstaan is een solide wijze voor het genereren van winst over de lange termijn. Terwijl dit een aantrekkelijke manier van geld verdienen moet ieder ook de risico van dalende markten onder ogen zien. Hier kan je als beleggers niks aan doen. Je moet goed voorbereid zijn en anticiperen op wat er zal gebeuren en maatregelen nemen.

Terug naar Forex Cursus Menu

Lost Password

Register