shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Economie / Nieuws

Britse Pond op laagste niveau in drie jaar

De Britse Premier May kondigde aan dat uiterlijk in maart 2017 het vertrek uit de EU in gang zal worden gezet. Na deze bekendmaking dreunde het op de valutamarkt en de Britse pond verloor vanochtend 0.7% van zijn waarde tegenover de dollar en bereikt daarmee bijna het laagste punt in drie jaar. Momenteel staat de Britse Pond op $1.2882. De munt nadert het laagste periode in drie decennia ($1.2798), dat in juli ook al werd bereikt.

gbp-usd

Aanleiding voor deze enorme daling zijn de uitspraken van de Britse Premier Theresa May. Zondag gaf zij aan dat de Britten voor eind maart de artikel 50-procedure in werking zullen stellen. Vanaf dat moment heeft het VK twee jaar de tijd om het eens te worden over de scheiding met de EU. Verder gaf May aan dat ze van het VK een ‘volledig onafhankelijk’, soeverein land zal maken. Dat zou betekenen dat het VK ook de Europese markt zal verlaten, met mogelijk grote gevolgen voor het bedrijfsleven.

Ook ten opzichte van de euro zakt de Britse munt weg, tot het laagste punt in drie jaar! Het Pond verliest 0.6% tegen de Euro.

Volgens analisten is de aankondiging van May desastreus voor de Pond en zien de markten Brexit als een fundamenteel negatief probleem voor de Pond. Vandaag werden overigens de U.K. Industriële productie over september gepresenteerd. De productie is tegen de verwachting in gestegen wat aangeeft dat investeerders hun hart kunnen ophalen over de impact van de Brexit. De verwachting was 52.1 over september maar werd uiteindelijk 55.4, hoger dan die in augustus (52.6). De Britse Index FTSE 100 staat daarom weer ruim in de plus met 1.20% op 6983.20. Overige Europese indices staan overigens ook in de plus met de AEX 0.11% en de DAX 1.0% in de plus. De Amerikaanse indices staan wel negatief met S&P 500 op -0.30% (2154) en de Dow Jones ook op -0.30% op 10.511.

Brent Olie breekt boven de 50 dollar per vat

Olie staat weer op zijn hoogste punt sinds augustus van dit jaar. Europese en Aziatische beurzen zijn maandag gesloten waaronder Duitsland en China vanwege nationale feestdagen. De OPEC gaf vorige week aan dat het de productie wil terugbrengen met 700.000 vaten per dag naar een productieniveau tussen 32.5 en 33.0 miljoen vaten per dag. De details van deze deal zullen in november gepresenteerd en waarschijnlijk definitief worden.oil-50-dollars-barrel

Analisten geven overigens wel aan dat er een risico is voor een down-trend wat betreft de prijs van olie. Velen denken dat het terugbrengen van de olieproductie simpelweg niet genoeg is om het aanbod te verminderen en de olieoverschotten te verkleinen.

Post Brexit Trading Mogelijkheden?

Gezien de ontwikkelingen vandaag zijn er weer mooie trading mogelijkheden in de Britse Pond. Zoals gezegd staat de Pond op een historisch laag niveau en overdrijft de markt weer zoals altijd. Het is dus goed om nu LONG te gaan op de GBP/USD en GBP/EUR. Een correctie is in zicht. Neem altijd een stop loss bij het openen van je trade om je verlies te beperken.

Het doorbreken van de 50 dollar per vat voor olie is weer een sterke weerstandslijn. Voor Ruwe Olie is dit 48.80 dollar per vat. Op het moment van schrijven staat Ruwe Olie op 48.20 dollar per vat en kan je nog steeds SHORT gaan.

Onze tips:

GBP/USD: Kopen ↑ (Momenteel op een historisch laag niveau). Markets.com
Crude Olie: Verkopen ↓ (Brent heeft de grens van 50 dollar per vat gepasseerd. Een short moment). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (456 is het volgende weerstandspunt. Neem je winst op dit niveau). X trade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register