shopify site analytics

Share This Post

Forex

BlogOtto

Na wat andere blogs te hebben bekeken, lijkt het me leuk om mijn ideeen met jullie te delen.
Introductie
Mijn strategie is gebaseerd op die van Linda Bradford Raschke, een bekende in de trading wereld. Ze heeft een aantal goede boeken geschreven die ik jullie aanraad (ik ga geen reclame maken maar ze zijn wel op het web te vinden ;)). Omdat ik nog een beginner ben heb ik me gericht op slechts één setup, ik zoek dus steeds naar hetzelfde patroon.. lekker duidelijk en overzichtelijk dus.
Ik trade met plus500, daarom handel ik niet op de ultra korte termijn (ik scalp dus niet).. scalpen is eenvoudig niet haalbaar met die spread.

Instellingen
Even kort overzichtelijk wat ik gebruik:
15min grafiek met een MACD (3,10,16) en EMA 20
1uur grafiek met een MACD (3,10,16) en EMA 20
Duur van een trade: 5 uur tot enkele dagen

De setup
1. Allereerst wil ik momentum zien dwz een nieuwe high/low en nieuwe high/low in de MACD tov vorige swing op de 1uur grafiek.

2. Dan wil ik een bull/bear flag zien.. In dit geval dus een bear flag.

3. In die flag wil ik een abc-correctie zien. Dus zo:

4. Op de 15min wil ik ondertussen divergences zien en wel dat prijs een nieuwe extreme maakt en de oscillator (MACD) niet.

5. Als prijs dan bij C (van abc-correctie) en tegen of dicht bij 20EMA is neem ik positie in (uurgrafiek).

Stoploss
Ligt boven de stok van de vlag, in dit geval rond 6030, of als je wat voorzichtiger bent kun je ‘m doorschuiven boven C. Je moet dan natuurlijk wel wat later zijn ingestapt en de prijs moet eigenlijk al onder het onderste lijn van vlag zijn gevlogen anders loop je de kans dat je wordt uitgestopt (je gaat niet gokken wat nou precies de top C is).

Traget
De stok van de vlag nemen en deze waarde van C afhalen. In dit geval is de stok ongeveer 5860-6030 = 170. Dit speel ik echter nooit helemaal maar neem ik profit bij de eert volgende grote steun/weerstand zone. In ieder geval niet voor een te kleine winst gaan. Ondertussen kun je natuurlijk wel de stoploss verlagen mocht je in winst gebied bevinden.

Deze setup heb ik vanmiddag op DAX gespeeld (als je goed ziet op het plaatje dan was er al eerder sprake van divergence. Toen ik positie in had genomen zag ik dat er een dikke hefboom op zat (vandaar ook dat je 5TP krijgt bij plus500). Ik heb hem toen met kleine winst maar afgesloten.
Ik ben echter weer short gegaan, met als uitgangspunt dus DAX grafiek maar short op VS30.
(Er van uitgaande dat ze elkaar volgen, niet heel slim met VS gesloten…….)
Instap:10580
Stop: 10688
Profit: 10510 (voorlopig)

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register