shopify site analytics

Share This Post

Beleggingscursus / Blog / Geen categorie

Bits of Stock lanceert in 2020 in Nederland

Nu CFD’s en binaire opties al een tijdje niet meer legaal zijn in Nederland, zijn er inmiddels leuke alternatieven die er aan komen in ons kikkerlandje. Een van de gaafste bedrijven die haar deuren in het komende jaar zal openen in Nederland is Bits of Stock. Deze Amerikaanse start-up heeft het voor elkaar gekregen om aandelen te fractionaliseren, oftewel op te delen in stukjes. Hierdoor wordt het mogelijk voor ‘de gewone man’ om ook aandelen te kopen, die anders veel te duur zijn, zoals bijv. Amazon of Apple.

Wat is Bits of Stock?

Bits of Stock is een app die inmiddels live is in de App store, maar op dit moment alleen toegankelijk is voor Amerikanen. Maar in 2020 zal Bits ook in Nederland lanceren, en er is alvast een wachtlijst waar je je voor kunt aanmelden. Hoe sneller je je aanmeldt, hoe hoger je op de wachtlijst staat, en des te eerder je mee kunt gaan doen met dit gratis spaarprogramma.

bits of stock gratis aandelen sparen

Loyalty in de vorm van aandeelhouderschap
Met Bits of Stock kun je straks gratis stukjes aandelen gaan krijgen bij alle grote bedrijven waar jij klant van bent. Je kunt in de app tot 20 bedrijven selecteren waar jij actief bent als consument. Van Shell tot en met Albert Heijn tot en met Uber. Op elke aankoop die je bij deze bedrijven doet zal Bits je ongeveer 1-3% stockback geven. Met stockback wordt bedoeld dat je dus dat deel van je aankoopbedrag (1-3%) terugkrijgt, niet in geld, maar in de vorm van aandelen. Als consument word je dus op de lange duur aandeelhouder van de merken waar jij bij shopt, zonder dat het je iets kost! Bits is dus een loyaliteitsprogramma.

Delen van je bankgegevens
Hoewel gratis, is het wel noodzakelijk dat je openheid geeft in je transacties. Anders kan Bits niet zien waar je shopt, en kan je ook niets gratis krijgen. Dit is dan ook 1 van de eerste stappen die je dient te ondernemen als je de app hebt gedownload: je betaalkaart(en) en/of bankrekening(en) toevoegen. Je mag er zoveel toevoegen als je wilt. Gebruik je veel verschillende betaalmethoden, dan is het handig dat je ze allemaal toevoegt. Je geeft Bits hiermee toestemming om toegang tot je bankgegevens te krijgen. Nu denk je vast; “Ho even, dat wil ik niet”. Niet getreurd, Bits krijgt geen toegang tot zaken als hypotheek, salaris, huur, en andere persoonlijke zaken. Het gaat enkel om transacties van jou als aankoper bij grote bedrijven. Daarbij wordt deze data van jou geanonimiseerd, ivm de privacy wetgeving. Enkel het transactiebedrag en de naam van het bedrijf komt in de boeken bij Bits, waarop ze dan binnen 3 dagen je fractie van aandelen storten in je Bits account, in de Bits app. Omdat je slechts 1 keer de aanmelding en setup door hoeft te lopen in de App, en alles daarna vanzelf gaat, is dit een heerlijke vorm van merkbeleving, die wij van harte aanraden! Stel je je eens voor, als je alle KLM miles waar je wellicht niets mee doet, had kunnen converteren 10 jaar geleden voor aandelen, dan was er nu heel wat meer van geworden!

Waarom kan Bits je dit gratis gaan geven?
Aandelen sparen is een nieuwe vorm van loyaliteit, waar grote merken steeds meer in geïnteresseerd zijn. Veel bedrijven gaan merken dat als klanten aandeelhouder worden, ze wellicht ook meer gaan shoppen bij dit bedrijf, vrienden refereren of in elk geval hogere bestedingen gaan doen. Hetzelfde geldt voor werknemers die naast een salaris ook opties krijgen bij een bedrijf; onderzoek wijst uit dat die werknemers dan gemotiveerder zullen zijn. Bits kan dit dus gratis doen omdat ze verwachten dat steeds meer Bedrijven deze vorm zullen gaan financieren, in plaats van cashback, miles sparen of kortingen op shoppen. Het eerste bedrijf dat in Nederland dit idee wil gaan vormgeven is Blokker, dat onlangs in een persbericht aangaf Blokker terug te willen gaan geven aan de community.

Wanneer komt Bits naar Nederland en wanneer kan je als Nederlander meedoen?
Op dit moment is Bits nog in afwachting van enkele vergunningen. Maar hoogstwaarschijnlijk zal Bits in het voorjaar van 2020 actief zijn in Nederland. Meld je dus vast aan om zo hoog mogelijk op de wachtlijst te komen. De kans dat je dan wordt toegelaten als Nederlander eind 2020, zal dan des te groter zijn!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register