shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Bitcoins

Bitcoin’s en Ethereum hype of niet?

Gisteren was in Nieuwsuur een interessant item over de Bitcoin en andere cryptocurrencies. Momenteel is Bitcoin wereldnieuws, na de enorme stijging die deze cryptomunt, ook wel de moeder van alle crypto’s genoemd, momenteel meemaakt. In slechts 1 jaar tijd was er een rendement van meer dan 1000%. Is zo’n stijging wel reeël? Is instappen in Bitcoin’s nog wel verstandig?

Bitcoin, een val om in te lopen, of toch niet?
De bitcoin vertoont een trend die geen andere munt of een aandeel of valuta ooit heeft meegemaakt. De trend vertoont een piek die zo snel de hoogte in stijgt, dat zelfs de himalaya er niets bij is. En dus luidt het oordeel van alle zogenaamde experts, vaak vertegenwoordigers van banken, autoriteiten of overheden: dat kan zo niet doorgaan, het is een bubble of: dit is niet gezond. Op zich zijn het logische gedachten, want als een aandeel van een bedrijf zo snel zou stijgen of bijv. de waarde van goud, dan zou het ook overal in de kranten staan dat de laatste dagen dan waarschijnlijk ook nabij zijn van zo’n asset. Een oud spreekwoord luidt: hoogmoed komt voor de val, of snelle stijgers zijn vaak ook snelle dalers. Beursanalisten voorspellen een enorme implosie bij Bitcoin. En ga zo maar door. Negativisme alom.

+

Waarom gaan deze vergelijkingen misschien wel mank?
Toch is er veel voor te zeggen dat de groei van Bitcoin, ondanks dat hij zo snel stijgt, niet geheel onterecht is. Van de 21 miljoen bitcoins die er in omloop zijn in de digitale wereld, zijn er nu zo’n 15 miljoen gemined. Je zult begrijpen dat hoe schaarser de productie (vondst) van nieuwe bitcoins wordt, hoe waardevoller ze worden. Dat komt omdat bitcoin nu al een enorme waarde vertegenwoordigt. Iedereen die nu nieuwe bitcoin’s mijnt, verdient daar veel geld mee.

Daarnaast is er nog een ander verhaal. De waarde van een bepaalde munt wordt door ons, de kopers, bepaalt. De bitcoincommunity, oftewel de mensen die bitcoins bezitten, bepalen wat we iets waard vinden, aangezien je een munt enkel aan elkaar kan verkopen. Als steeds meer mensen vinden dat Bitcoin interessant is, stijgt de waarde, van de vraag wordt op een begeven moment groter dan het aanbod. In dit verband lijkt de trend logisch.

Veel experts, zo ook gisteren in nieuwsuur, betogen dat het handelen in bitcoins onder speculeren valt. Dat is niet helemaal terecht. Ook al hangt er geen normatieve waarde aan bitcoins, de onderliggende technologie is blijkbaar toch zo interessant dat steeds meer partijen er instappen. Dat geldt ook voor ethereum, litecoin en nog wat van dit soort munten.

Handel ook in bitcoins of ethereum, bij bijv. markets.com of plus500

Plus500 en Markets zijn beide zeer betrouwbare portals waar je kunt speculeren op de waarde van bitcoins en andere crypto’s. In feite koop je bij deze brokers niet de munt, maar speculeer je op de waarde. Op zich is dat zeker zo interessant, want je bent minder kwetsbaar en je kunt ook bij een val in waarde geld verdienen!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register