shopify site analytics

Share This Post

Forex

Beyond greed and fear

[SIZE=”5″] Beyond Greed and Fear
[SIZE=”4″] De in Winnipeg, Canada geboren econoom Hersh Shefrin is bekend van zijn baanbrekende werk in de behavioral finance, de studie die de belegger leert om zich beter te bewapenen tegen te emotionele beslissingen.

Shefrin behaalde zijn bachelor graad Economie aan de Manitoba University in 1970. Aan de Universiteit van Waterloo behaalde hij een jaar later zijn Master in de Wiskunde en in 1974 behaalde hij een PhD. in de economie aan de London School of Economics. Je kunt dus wel stellen dat de jonge Hersh een studiebol en een wetenschapper in de dop was. Dit werd inderdaad bevestigd want in dat zelfde jaar werd hij assistent-professor aan de Universiteit van Rochester, waarna hij in 1979 werd benoemd tot professor aan de Santa Clara University in de Silicon Valley, eerst voor de afdeling economie en vervolgens in 1990 voor de afdeling financiën. Bovendien bezit Shefrin een eredoctoraat aan de Finse universiteit in Oulu. Leuk, voor Shefrin zal je waarschijnlijk denken, maar wat heb ik hier als trader aan?

Behavioural Finance is gebaseerd op de inzichten van drie wetenschappen: Psychologie, Sociologie en Finance. Shefrin was één van de eerste uit de stroming van behavioral finance die de inzichten van grote psychologen als Tversky en Kahneman vertaalde naar werkbare modellen en deze beschreef in zijn boek Beyond Greed and Fear. En dat is, waar het voor ons traders interessant wordt.

Het boek biedt een uitgebreide behandeling van de inzichten uit de behavioral finance. Met behulp van de eerder genoemde praktische modellen helpt Shefrin, vanuit de psychologische inzichten, de lezer het menselijk gedrag bij beslissingen voor aandelenselectie en andere financiële strategieën en diensten te begrijpen. Hij stelt dat de financiële wereld er niet aan ontkomt om de psychologische inzichten van de behavioral finance toe te passen om, op het gebied van financiële beslissingen, veel van de valkuilen door het menselijke handelen te voorkomen. Is dit niet waar ook de traders Mindset om draait?
Shefrin wijst in zijn boek op veel gemeenschappelijke, maar kostbare fouten die er in de financiële wereld worden gemaakt, zodat de lezers waardevolle inzichten krijgen in hun eigen financiële beslissingen en die van hun partners, werknemers en adviseurs.

Volgend blog weer een iets luchtiger onderwerp?

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek

‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’

volg mij op Twitter en bezoek mijn website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register