shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing / Beurs

Beurzen toch optimistisch over Trump

stijgende beurzen trump

Het is moeilijk te bevatten maar de beurzen zijn gisteren flink stuk hoger gesloten dan verwacht. De Dollar nam sterk in waarde, de goudprijs zakte en de beurzen over de hele wereld, inclusief de AEX steeg vrolijk omhoog alsof alle pessimisme en onzekerheid met Trump als President door iets of iemand teniet is gedaan.

Hoewel de beurzen tijdens het tellen van de stemmen diep onderuit gingen keerde het tij rond 6 uur in de ochtend om. Sindsdien blijven de beurzen stijgen. De Europese beurzen lijken de overwinning van Trump ook te accepteren. De Duitste DAX staat inmiddels 1,23% in de plus. De AEX staat 0,90% in de plus op 458.21 punten. De S&P 500 sloot gisteren met 1,11% in de plus op 2163 punten

De S&P 500 staat op een bijzonder hoog niveau op dit moment van 2175 punten (0,68%) en de Dow Jones index op 18.589 punten (1,40%). Met Trump als President en de onzekerheid van zijn economische beleid de komende jaren zorgt ervoor dat de rentewijziging komende maand niet echt aannemelijk meer lijkt. De markten prijzen nu deze scenario van het uitstellen van de renteverhoging door de Fed. Tussen de 11 sectoren van S&P 500 staat de financiële sector op 4,1% in de plus. Trump heeft aangekondigd de infrastructuur en de publieke gebouwen te restaureren en meer te investeren in het land. Aandelen van de bouw en infrastructuur sector profiteren dan ook van de Trump overwinning. Caterpillar Inc. bijvoorbeeld sprong met 7,70% omhoog. Ook de banken verwachten minder regulatie onder het beleid van Trump wat hen ook goed zint. Op de markt gonst dan ook het volgende, “Nu is het tijd om Trump aandelen te kopen”.

De EUR/USD is na zijn piekmoment van 1.1250 weer sterk gedaald naar 1.0931. De USD/JPY maakt sinds gisteren een bijzonder volatiel periode door. Nadat ook hier de Dollar flink onderuit ging tot 101.000 is de koersprijs van USD/JPY inmiddels gestegen tot een duizelingwekkende 105.820!! Mocht je een positie hebben geopend met een marginbedrag van 50 euro op het dieptepunt stond je nu als belegger op 500 euro winst, en dat in 24 uur tijd.

Gezien deze bijzondere omstandigheden op de beurs en de algemene acceptatie van Donald Trump als President van de Verenigde Staten kunnen we de komende weken nog veel volatiliteit op de beurzen verwachten. Juist in deze periode kun je veel winst maken als je op het goede moment in en uitstapt. De verwachting is dat het positieve sentiment zo nu en dan kan omslaan zonder enige reden. Een stop loss en take profit niveaus instellen is dus bij deze ook sterk aangeraden.

Tips om te beleggen

EUR/USD: Verkopen
AEX: Neutraal
Goud: Kopen
Olie: verkopen
S&P 500: Verkopen

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register