shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Beurzen dalen tijdens persconferentie van Trump

Voor het eerst in 6 maanden gaf Donald Trump gisteren een persconferentie in zijn Trump Tower. De persconferentie komt vlak na die van President Obama nadat hij een afscheidstoespraak hield. De persconferentie van Trump verliep warrig maar kwam overtuigend over. Trump liet weinig los over zijn plannen in het komende vier jaar maar kreeg het wel voor elkaar om de beurzen te beïnvloeden.

De Dow Jones index viel tijdens de persconferentie van 19.970 naar 19.840. De grootste verliezers door de uitspraken van meneer Trump was de Biotech industrie. Ook de Nasdaq index verloor punten. De reactie van investeerders was pure paniek en iedereen begon met verkopen.

DJ-index

 

De dollar staat lager na teleurgestelde persconferentie

De dollar nam een flinke stap terug vlak na de persconferentie van Trump. Investeerders kregen geen duidelijkheid over de fiscale plannen en de reactie van Trump schiep alleen maar meer warrigheid. Dollar Index viel met 0.53% naar 101.16. De USD/JPY staat ruim 1% lager op 114.18, het laagste niveau in vier weken. De euro steeg verder in waarde tegenover de dollar naar 1.06. EUR/USD staat momenteel 0.56% hoger.

De persconferentie werd gedomineerd door Russische hacks en bepaalde acties die Trump in Rusland deed in het verleden. Het ging van de hak op de tak en de echt belangrijke aspecten werden vermeden.

Trump maakte ook een grote fout door te zeggen dat ruim 96 miljoen mensen wachten op een baan maar niet kunnen krijgen. Door er nog aan toe te voegen dat dit de realiteit is. Maar dit is juist verre van realiteit. Er zijn 96 miljoen mensen ouder dan 16 jaar die niet in de arbeidsmarkt verkeren maar slechts 5.4 miljoen van deze mensen is daadwerkelijk op zoek naar een baan. De rest is met pensioen, ziek of gaan nog naar school.

Weekje tot de inauguratie

Nog slechts een week te gaan tot de inauguratie lijkt het Trump effect op de beurzen weer wat de bedaren. De beurzen stijgen niet meer en de stoom op de dollar lijkt te zijn afgekoeld. De persconferentie van gister heeft daar nog een extra zet bij gegeven. Investeerders keren langzamerhand weer terug naar de realiteit van alledag en willen concrete oplossingen horen van de nieuwe President. Populistisch gewauwel met simpelweg beweren dat er meer banen gecreëerd zullen worden zorgt er niet meer voor dat investeerders optimistisch raken over de voortgang van de Amerikaanse economie. Er is dan ook een nieuwe fase aangebroken waarin Trump met tastbare en concrete voorbeelden moet komen willen de beurzen verder stijgen. Ook de FED zal de komende weken een oogje in het zeil houden over de prestaties in de eerste weken van Donald Trump.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register