shopify site analytics

Share This Post

Beurs

Beursweek in teken van Cijferweek

Deze week maken de grote bedrijven hun bedrijfsresultaten bekend wat voor eventuele verschuiving kan zorgen op de beurzen. Let op resultaten van bedrijven van eigen bodem zoals Philips, AkzoNobel en Shell. In het buitenland wordt vooral gekeken naar Exxon Mobile, Facebook en Amazon.

Ook worden de ogen gericht op Amerika, waar de FED een besluit gaat nemen over het Amerikaanse rentebesluit.

Donderdag wordt het heel druk in eigen land omdat beleggers dan de resultaten van meer dan tien “Amsterdamse” gepresenteerd krijgen. Ook begint er een kort geding tegen AkzoNobel om wederom de president-commissaris te laten wankelen.

FED

Op woensdag zal de Amerikaanse Federal Reserve bekend gaan maken wat ze met de rente gaan doen en dit hangt nauw samen met de positie van de Amerikaanse dollar. Marktkenners rekenen overigens niet op een wijziging en denken dat de koepel van Amerikaanse banken de huidige rentetarieven continueren.

 

Waar beleggers wel naar kunnen uitkijken is de toelichting op het rentebesluit en de eventuele hints over toekomstige plannen.

Macro cijfers

Deze week worden er ook macro-economische cijfers verwacht over de economische groei in de UK en de Verenigde Staten. Ook wordt er uitgekeken naar berichten over de eurozone, met name Duitsland, waar de inflatie en consumentenvertrouwen als onderwerp centraal staan.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico in BITCOINS en andere VALUTA’s beleggen uitproberen? Open nu een demo account!.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register