shopify site analytics

Share This Post

Linda Blog

De beurs op dit moment en wat het met je doet.

Het is een roerige periode met de Amerikaanse Presidentsverkiezingen op komst en de kwartaalcijfers die grotendeels tegenvallen. Denk aan autobedrijven als Ford, Volkswagen en meer. Volkswagen is eindelijk akkoord gegaan met een boetebedrag van 14,7 miljard dollar na hun schandaal. Zelfs Toyota heeft 5,8 miljoen van haar auto’s teruggeroepen vanwege ‘foutjes’ bij de airbag fabrikant.

Het gaat slecht in de auto-industrie. Daarom kijk ik fundamenteel en technisch graag short met de autofabrikanten, net zoals bij de banken. Ach, eigenlijk zie ik alleen maar short signalen, maar de beurs gaat nooit in een rechte lijn naar beneden. Of toch wel? Daar lijkt het nu even op, maar is uiteraard niet zo.

Amerikaanse Presidentsverkiezing

us-elections-2016

De onzekerheid rondom de Amerikaanse Presidentsverkiezingen is zeker geen geheim. Vandaag, 2 november, 6 dagen voor de verkiezingen slaat de onzekerheid ook toe op de grafieken. Aandelen en indexen corrigeren, maar alleen om weer een tijdelijke bodem neer te zetten. En ons allemaal op het verkeerde been te zetten. Waarschijnlijk worden de koersen en wat er 8 november 2016 zou kunnen gebeuren nu ingecalculeerd en merken wij er dinsdag bijna niets van.

Dit is een veel voorkomend verschijnsel op de beurs tegenwoordig. Wanneer iets gehypet wordt, heeft het totaal geen effect meer op de beurs. De verwachtingen ervan zijn al ingecalculeerd en fundamentele of emotionele traders snappen er daardoor niets van.

Apple

Wat opvallend is: Apple heeft dit jaar alleen maar dips van het jaar gehad, waar aandelen als Facebook, Microsoft en Google constant nieuwe highs van het jaar neer zetten tijdens kwartaalcijfers. Ook heeft Apple alweer tegenvallende cijfers moeten publiceren. Wat zegt dit dan over Apple? Helemaal niets. Apple is een bedrijf dat innoveert en graag wil leiden, in plaats van volgen. Zo heeft Apple al vele software engineers in Canada geworven (lees: gepikt van Blackberry) om een nieuwe Apple Car te maken en een ander team zet zich in voor software ontwikkeling voor Apples toekomstige zelfrijdende auto’s op OS systemen! Grootse plannen dus.

Apple heeft technisch deze keer met de kwartaalcijfers op de grafiek short gemoeten, dit heb ik aangegeven en het aandeel zakte tijdens het openen van de beurs met 4 punten! Nu staat het aandeel nog 3 punten lager. Technisch moest dit gebeuren. Apple staat momenteel op 111,76 en ik denk dat deze gauw kan draaien naar een nieuwe high van het jaar. Pak nu je kans en buy the dip van Apple! Als Apple onder de 110 staat, kun je al helemaal bijkopen.

Support levels/steunpunten Apple: 110/108/106

Resistance levels/weerstanden Apple: 118/115/112

apple-stock

 

AT&T en Time Warner

Laatst heb ik de aandelen AT&T en Time Warner eens nader bekeken voor de kwartaalcijfers. AT&T dacht ik ondanks de gewilde overname van Time Warner short, naar beneden dus. En Time Warner heb ik long, naar boven dus, voorspeld. Beide zat ik goed. Beide voorspellingen waren gebaseerd op technische analyse. Hier kwam geen fundamenteel nieuws of rapport aan te pas.

Waarom niet? Omdat ik gemerkt heb dat bedrijven hun eigen grafiek ook wel kennen. Zij weten goed wat er aan de hand is in hun bedrijf en wanneer iets achter gehouden kan worden of juist openbaar gemaakt moet worden. Het draait allemaal om timing. En je hebt de particuliere trader die ertussen staat met torenhoge emoties. Die zich afvraagt waarom iets wel of niet gebeurd zoals hij of zij het wil. Of zoals de banken dat verwacht/voorspeld hadden. Mijn visie is, als je geen technische analyse er naast legt, dan kan je beter je geld op de spaarbank leggen.

Linda Tran

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger