shopify site analytics

Share This Post

Forex

Better lucky than good – Maar nog beter allebei

De signalen stonden op groen, bullish op de dollar, patronen doorbroken en ook een een signaal op DailyFxPlus. Na bijna twee weken gezien te hebben dat alles wat ik aanraakte in shit veranderde, om daarna, na uitgestopt te zijn, in goud te veranderen waar ik niet meer bij kon, was dit het moment mijn geminimeerde bankroll weer op te krikken.
Vijf posities short GBP/USD zouden het worden. Omdat het niet mogelijk is, tenminste niet met de FXCM trading software, om alles in een keer te openen en dan in stapjes te verkopen, moest ik dus 5 keer een market order inleggen. Nadat drie orders waren ingelegd en uitgevoerd, werd mijn usable margin wel heel erg klein en alhoewel ik het niet helemaal snapte hoe dat nou kon, dacht ik dat ik me verrekend had en besloot het bij 3 posities te laten. Een margin call was namelijk wel het laatste wat ik wilde.

Omdat mijn aankoop van een whopping 3k USD natuurlijk een enorme uitwerking op de markt had, schoot het pond omhoog en werd mijn fatalistische houding gesterkt. Gelukkig was er een film op TV en kon ik mijn trading station alleen laten.

Toen ik vanochtend wakker werd en mijn PC aanzette, kon ik niet geloven wat er met het pond en mijn bankroll was gebeurd. Het pond was gedaald t.o.v. de USD en mijn bankroll meer dan verdubbeld. Droom ik nog? Even in mijn wang knijpen…auw, hmm nee ben wakker. Maar het pond is toch niet zover gedaald, dat mijn bankroll verdubbeld is? Vreemd, even nader alles bekijken.

Na het genereren van alle rapporten die het tading station biedt, viel mijn oog al snel op allerlei rare tweetjes, die toch eigenlijk eentjes hadden moeten zijn. Even de settings bekijken en wat blijkt, ik had het zo ingesteld dat er standaard twee lots gekocht werden i.p.v. een. Hierdoor waren er dus 6 posities geopend en niet zoals ik dacht 3. Gelukkig ging deze trade uiteindelijk in mijn richting en kreeg ik mijn fout dubbel uitbetaald.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register