shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Belastingaankondiging Trump drijft de beurzen verder naar boven

Afgelopen donderdag kondigde President Trump dat er fenomenale belastingvoordelen aan zitten te komen die over twee weken zullen worden aangekondigd. Volgens de woordvoerder van Trump, Spicer, is het plan zeer voordelig voor zowel het bedrijfsleven als de burgers. De beurzen zijn hierdoor verder gestegen tot nieuwe hoogtes. De S&P 500 bevindt zich momenteel op een duizelingwekkende 2315 punten terwijl de Dow Jones op 20.269 punten bevindt. Volgens analisten ziet het ernaar uit dat de Trump rally er weer echt aan zit te komen gezien de fiscale voordelen voor het bedrijfsleven die Trump wilt invoeren.

Ook de dollar is vandaag hoger dan afgelopen week, met name tegenover de Japanse yen. De weekendvergadering van President Trump en minister president Abe van Japan eindigde zeer positief en Trump heeft het toch in goede banen weten te leiden. Tijdens de vergadering heeft Trump de eerdere beschuldigingen dat Japan zijn munt bewust devalueert dit keer vermeden. Abe en Trump zijn het erover eens om een economisch dialoog te houden na het terugtreden van de TPP. Het sentiment van de markten was ook zeer positief nadat Trump akkoord ging over het “one China” beleid gedurende een telefoongesprek met de Chinese President Xi Jinping afgelopen donderdag. De markten reageerden opgelucht.

abe and trump

De U.S. dollar index, die de kracht van de dollar tegenover de belangrijkste valutaparen meet, was consistent op een niveau van 100.65. De vraag naar de dollar blijft bovengemiddeld na de aankondiging van belastingvoordelen die er aan zitten te komen. De euro is overigens wel iets gestegen tegenover de dollar met EUR/USD naar 1.0645 na een stijging van een schamele 0.14%. Investeerders blijven de ontwikkelingen over een nieuwe reddingsplan voor Griekenland op de voet volgen. Voor 20 februari moet er een nieuw akkoord komen over de toediening van meer geld voor Griekse economie.

Investeerder wachten het rapport van OPEC af

De olieprijzen zijn vanochtend gedaald terwijl investeerders in afwachting zijn voor een maandelijks rapport van OPEC voor meer duidelijkheid of de OPEC leden inderdaad bijdragen aan het terugbrengen van de olieproductie. Een vat ruwe olie daalde met 45 dollarcent, of 0.9% naar 53.41 dollar per vat. Een vat Brent olie daarentegen daalde met 49 dollarcent, of 0.9%, naar 56.20 dollar per vat.

OPEC bereidt zich voor om zijn eerste aankondiging over de olieproductie van januari te maken. De olieprijzen waren afgelopen vrijdag sterk gestegen nadat OPEC voor 90% van zijn beloofde vermindering van de productie heeft nagekomen. Als de deal volgens de plannen verloopt zal dit het mondiale olieoverschot met 2% doen afnemen.

De olieprijzen bevinden zich tussen de 50 en 55 dollar in de laatste weken. Olieveld dienstverlener Baker Hughes gaf afgelopen vrijdag aan dat het aantal booreilanden die boren naar olie in de VS zijn gestegen met 8 vorige week. Het is inmiddels de veertiende week dat de activiteiten van olieboringen toenemen. Deze data zorgt voor onrust op de oliemarkt omdat dit de pogingen om het overschot te verminderen zou kunnen ondermijnen.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register