shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Belangrijke economische data deze week

Deze week verwachten van over bijna elke hoek van de wereld economische data wat voor enige volatiliteit kan zorgen. We noemen er vijf op waarmee je deze week rekening mee moet houden.

FED vergadering voor rentebesluit

federal reserve

Het wordt niet verwacht dat de FED deze week actie gaat ondernemen op de rentestand na een tweedaagse vergadering op woensdag. De centrale bank zal ook zijn laatste commentaar vrijgeven terwijl investeerders aandachtig zullen luisteren naar de toon van Janet Yellen voor een indicatie wanneer de eerstvolgende renteverhoging zal plaatsvinden.

De FED gaf vorige maand aan dat er op z’n minst drie renteverhogingen aan zitten te komen in 2017. Hoewel de investeerders nog onzeker zijn over dit besluit zijn er nog vraagtekens te plaatsen of de drie renteverhogingen er ook echt aan zitten te komen. De marketen prijzen momenteel twee renteverhogingen aan voor de rest van het jaar volgens de Fed Rate Monitor Tool van Investing.com.

Bank of England komt met beleid aankondiging

De Bank of England komt deze week ook met een rentebesluit op donderdag. Analisten verwachten geen verandering in het beleid. De Britse centrale bank zal ook zijn kwartaal rapport vrijgeven over het Inflation Report.

Analisten verwachten dat de Bank of England neutraal zal blijven in het fiscale beleid wat betreft het verhogen of verlagen van de rente op de korte termijn vanwege de onzekerheid dat nog speelt op de Britse markt. De schaal van de onzekerheid dat nog heerst door de impact van het referendum van afgelopen jaar om de Europese Unie te verlaten is nog tamelijk groot. Naast de aankondiging van de Bank of England verwachten investeerders nog drie rapporten over productie, constructie en de service sector voor verdere indicatie over het effect van de Brexit op de Britse economie.

Japanse centrale bank met fiscale beleid aankondiging

De centrale bank in Japan komt deze week ook met zijn aankondiging over het rentebesluit en fiscale beleid op dinsdag. Volgens een enquête van Reuters is de verwachting dat de centrale bank zijn fiscale beleid in stand houdt vanwege tekenen dat de Japanse economie op de juiste weg is van herstel.

Banenrapport VS over januari

Zoals elke eerste week van de eerstvolgende maand wordt er deze week op vrijdag weer het banenrapport over de maand januari gepresenteerd. Dit is een belangrijke indicatie over de economie van de VS. De consensus verwachting is dat het banenrapport sterke groei in het aantal banen zal laten zien met een groei van 171.000 banen, na een groei van 156.000 banen in december. De werkloosheidspercentage zal naar verwachtingen gelijk blijven op 4.7%.
Een positief banenrapport zal aangeven dat de Amerikaanse economie zich steeds verder ontwikkelt en geeft steun aan meer renteverhogingen door de FED in de komende maanden. Een zwak banenrapport daarentegen kan meer onzekerheid scheppen over de verwachtingen van de Amerikaanse economie. Drie renteverhogingen worden dan minder aannemelijk. Naast het banenrapport zal ook data verschijnen over persoonlijke inkomens, uitgaven, arbeidskosten, consumentenvertrouwen, groei van de productie en service sector en meer.

Ondanks de vele data die vanuit de VS zullen worden aangekondigd blijft alle rumoer in de VS na het besluit van President Trump het sentiment op de markten dicteren.

Dollar neemt een stapje terug na reisverbod van Trump

donald-trump

De dollar neemt begin deze week een stapje terug na het reisverbod op immigranten. De bezorgdheid over de impact van de besluiten van President Trump schept onzekerheid over internationale handel en de economie. Europese markten gingen vanochtend traag van start. President Trump heeft op vrijdag een decreet ondertekend waarin vluchtelingenn de toegang tot de VS wordt ontzegd voor 120 dagen en immigranten uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Yemen voor 90 dagen. Het decreet leidt tot vele protesten over de hele wereld, met name ook in de VS.

Belangrijke bedrijven tonen kwartaalcijfers deze week

FB kwartaalcijfers

Deze week zal 1/5 van de S&P 500 index komen met kwartaalcijfers, waaronder Apple, Facebook, en Amazon. We geven hieronder aan wanneer je deze kwartaalcijfers kunt verwachten.

Dinsdag 31 Jan.

  • Apple (3.23 / 77.44 miljard dollar)
  • Exxon Mobil Corp.(71 cent/ $63.18 miljard)
  • Pfizer Inc. (50 cent / $13.64 miljard)

Woensdag 01 Feb.

  • Facebook ($1.30 / $8.51 miljard)
  • Altria Group (67 cent/ $4.8 miljard)

Donderdag 02 Feb.

  • Amazon.com ($1.38 / $44.69 miljard)
  • Visa Inc. (78 cent / $4.29 miljard)
  • Amgen Inc. ($2.79 / $5.75 miljard)

 

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register