shopify site analytics

Share This Post

Beurs

Bekendmaking tweede kwartaal HSBC

De Britse bank HSBC heeft zojuist haar tweede kwartaalcijfers bekend gemaakt. In het tweede kwartaal is de winst met maar liefst 45% afgenomen. De cijfers vallen tegen door de zorgen over de Britse economie en de vertraging van de economische groei in China. Naast deze tegenvallende cijfers kondigde de financiële dienstverlener een inkoopprogramma van aandelen ter waarde van 2,5 miljard dollar aan na de succesvolle verkoop van HSBC Bank Brazil.

De totale winst voor belasting is dit tweede kwartaal op 3,6 miljard dollar uitgekomen. Vorig jaar, tijdens Q2, realiseerde HSBC nog een winst voor belasting van 6,6 miljard dollar. Analisten voorspelden eerder een hoger resultaat van 3,9 miljard dollar maar zij zaten er dus naast. Met het bedrag van 6,1 miljard dollar in Q1 kwam het resultaat over de eerste heft van het jaar op 9,7 miljard dollar.

Reorganisatie

De grootste bank van Europa voert al sinds 2011 een wereldwijde reorganisatie waarbij meer dan 87.000 banen zijn geschrapt om de kosten te drukken. Het is wel erg stil rondom de ontwikkelingen als gevolg van de brexit. Nog voor het brexitreferendum gaf de topman van de Briste Bank, Stuart Gulliver, een signaal om duizend Londense bankiers over te plaatsen naar Parijs. HSBC heeft in totaal 255.200 werknemers in dienst.

Bron: De Gelderlander

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register