shopify site analytics

Share This Post

Forex

Beaker’s systeem

Ik ben mijn systeem nog aan het tunen dus de tekst van deze post zal regelmatig aangepast worden !
Ik maak gebruik van technische analyse en kijk vooral naar de prijsactie-patronen nabij horizontale steun/weerstandniveaus, trendlijnen en fibonaccilevels.

Ik gebruik geen lagging indicatoren, ik heb geen verwachtingen t.a.v. de koers, luister niet naar nieuws en luister al helemaal niet naar analisten. Prijsactie is het enige waar ik naar kijk.

Mijn bijbel is: Martin Pring on Price Patterns. Als je die wil hebben stuur dan een PM met je mailadres.

Paren:
Ik volg alle valutaparen met een spread van 8 pips of minder, en alleen als ze mooie golfbewegingen maken. Ben nog even aan het kijken welke paren dan overblijven, maar zijn er zeker 30. Omdat ik de daggrafiek gebruik zal er 1-2x per maand een signaal zijn per paar. 30+ paren geeft dus elke dag wel 1 of 2 trades, soms meer.

Entries:
Mijn favoriete entry is de PIN-bar (ofwel pinokkiobar) nabij een horizontale steun- of weerstand. Daarnaast ook de inside of outside bars. Orders leg ik in principe smorgens voor 10:00 uur in. Daarna stel ik een alert in op +70 pips ivm trailingstop. Pas dan bepaal ik een target. In principe volg ik de trade verder niet, er zijn leukere dingen te doen dan de hele dag achter het scherm. Ik heb er nog wel grote moeite mee maar ik moet ernaar toe om smorgens mijn huiswerk te doen en alleen nog af en toe te monitoren/bij te sturen.

Risk/reward:
Maximum risico is 100 pips
Reward moet minstens het risico zijn, bij voorkeur 2x het risico.

Targets:
Fibonaccilevels of horizontale steun/weerstand.

Exit:
Ik koop telkens 0.2 lot, bij +50 gaat 0.1 lot eruit en bij de ander zet ik de SL op BE.

Als de eerste stop is geraakt:
Dan treedt de anti-hedging strategie in werking. Als ik uitgestopt ben en de koers loopt minstens 50 pips verder door, dan voer ik een stoporder in op mijn oude stoploss niveau. De swing high/low is dan de nieuwe stoploss. Als ik dan weer uitgestopt wordt dan is dat definitief. De anti-hedging strategie wordt dus maar 1x toegepast.

Op zondag en maandag niet traden

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register