shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Bank of England behoudt huidige rente

De Bank of England (BoE) heeft conform de verwachting de rente gehandhaafd op 0.25%. Ook het obligatie-opkoopprogramma werd intact gelaten. Het doel van de BoE blijft voor 435 miljard pond aan staatsobligaties en tot 10 miljard euro aan bedrijfsobligaties op de balans te zetten. De beslissingen konden in het beleidscomite van de BoE op unanieme instemming rekenen. Na de uitkomst van het Brexitreferendum van 23 juni nam de Bank of England (BoE) op 4 augustus maatregelen. Toen werd de rente verlaagd naar het huidige niveau en werden stimuleringpakketten tot 170 miljard pond aangekondigd. De groeiverwachtingen werden ook naar beneden bijgesteld.

Volgens analist Knightley van ING is er op dit moment weinig reden voor een additionele stimulus. Ze gaf wel aan dat ze een beetje bezorgd zijn over de zwakker wordende economie nu de brexit weer meer in het nieuws komt na de zomerpauze.

Sinds de augustus inflatierapport zijn sommige indicatoren voor de korte termijn economische activiteit sterker dan verwacht. Het comité van BoE verwacht nu een afzwakking van het BNP in het tweede helft van 2016. Er is tot nu toe geen grote impact op de mondiale economie nadat het Verenigd Koninkrijk besloot uit de Europese Unie te stappen.

Amerikaanse Beurs stijgende met Apple aan kop

Amerikaanse aandelen zijn vanmiddag stijgende. De S&P 500 index was 8 punten hoger met 0.4% in de plus naar 2133. Technologie aandelen zijn aan kop met zwaargewicht Apple. Apple aandelen zijn liefst 2.7% hoger, de vierde dag op rij met een gemiddelde stijging van 2.0% per dag. Voor deze week is de stijging voor Apple liefst 11.5%.  De Dow Jones steeg vandaag met 100 punten met de hulp van Apple. De verwachting is dat de verkoop van de iPhone 7 significant zal bijdragen aan een hogere omzet in het volgende kwartaal.

apple

Een teleurstellende daling van de detailhandelsverkopen wekt bezorgdheid over de gezondheid van de consument en bevestigd nogmaals dat dat de Fed de rente volgende week niet zal verhogen. De kans op een rentewijziging volgende week is hierna gezakt van 22% naar 18% nadat de detailhandelsverkopen met 0.3% zijn gezakt. De kans op een renteverhoging in december is nog steeds boven de 50%.  Industriele productie was ook lager dan verwacht met een daling van 0.4% vs de verwachting van 0.2%. Dit bevestigd een zwakte in andere industriële data.

Onze tips:

S&P 500 Kopen ↑ (handel voordat het banenrapport wordt gepresenteerd). Markets.com
Crude Olie: Verkopen ↓ (De ondergrens is 40 dollar per vat. Huidig sentiment is nog negatief). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (De bodem lijkt in zicht, je kan voorzichtig je eeste long positie openen). Xtrade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register