shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Banengroei VS mist verwachtingen

Het maandelijkse banenrapport van Amerika over de maand augustus heeft niet aan de verwachtingen voldaan. Met dit resultaat is er minder kracht voor een snelle renteverhoging en lijkt de onduidelijkheid over een renteverhoging van de Federal Reserve (Fed) nog aanwezig.

EUR-USd grafiek na VS Banenrapport

 

In afwachting

In de maand augustus kwamen er 151.000 banen bij. Economen rekenden op een stijging van 180.000 nieuwe banen. In de maand juli kwamen er nog 275.000 banen bij. Direct na bekendmaking van het banenrapport begon de dollar weg te zakken tegenover alle munten. De EUR/USD paar steeg boven de $1.12. Inmiddels is de EUR/USD weer onder de $1.12 omdat een renteverhoging nog steeds op de agenda van de Fed staat. Al dagen wordt er door beleggers met spanning afgewacht op het maandelijkse banenrapport  uit de VS. Een sterk banencijfer zou de volgende rentestap dichterbij brengen. De verwachting van beleggers is dat de Fed toe is aan een nieuwe renteverhoging dit jaar. Met het banenrapport van vandaag is de kans op een renteverhoging in september aanzienlijk kleiner geworden. De verwachting van een renteverhoging in november of december blijft overigens nog aanwezig.

Indices positief na banenrapport

Een tegenvallende banencijfer van de VS is goed ontvangen op de Amsterdamse beurs. De AEX staat op het moment van schrijven op 459.19 punten en 1.16% in de plus. Een nieuw hoogtepunt is daarmee bereikt. Op de overige Europese beurzen lopen de aandelenkoersen nog verder op. De Duitse DAX behoud zijn positie op 10.581 punten en 0.45% in de plus. De Amerikaanse indices S&P 500 en de Dow Jones zijn na het banenrapport weinig volatiel en staan nog een fractie in de plus. De ruwe olieprijs heeft hier ook van geprofiteerd en staat momenteel op 43.77 dollar per vat. De dalende dollarprijs is goed voor grondstoffen omdat alle grondstofprijzen zijn geïndexeerd aan de dollar. Een zwaargewicht als Shell lift ook mee op de stijging van de olieprijs en duwt daarmee de AEX verder tot nieuwe hoogtes.

Onze tips:

    • EUR/USD: Verkopen ↓ (Rentewijzing voor het einde van dit jaar blijft van kracht) Plus500.com
    • Crude Olie: Verkopen ↓ (Met een iets zwakker dollar na het banenrapport is de olieprijs gestegen maar aan de olieoverschotten is niks veranderd). Markets.com
    • AEX: Verkopen (De AEX is momenteel teveel in koopdruk gestegen, verwacht een daling!). iFOREX.com

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register