shopify site analytics

Share This Post

Apple / Nieuws

Apple toont kwartaalcijfers vanavond na bel

Apple toont vanavond na sluiting van de beurs zijn kwartaalcijfers over het afgelopen kwartaal. Investeerders willen weten of Apple weer aan het groeien is na drie kwartalen met negatieve groei. De verwachtingen zijn weer hooggespannen vanwege het recordomzet van het afgelopen jaar door een record aantal verkopen van de iPhone. Investeerder zullen vanavond niet alleen kijken naar hoeveel de omzet bedraagt maar ook hoeveel iPhones over de toonbank zijn gegaan tijdens de feestdagen. Het is wachten of Apple de hoge verwachtingen dit keer kan waarmaken.

In het laatste kwartaal heeft Apple 5.2% minder iPhones verkocht dan in kwartaal 4 van 2015. Een verbetering inzien voor het eerste kwartaal van 2017 lijkt moeilijk haalbaar terwijl het eerste kwartaal van 2016 het beste kwartaal bleek te zijn voor het bedrijf.

Het heeft ook niet geholpen dat de iPhone 7 en 7 Plus niet zo verschillend waren met de vorige generatie iPhone 6 en 6s wat betreft design en camera’s. De grootste ontwikkeling aan de telefoon was de duale-lens in de camera van de iPhone 7 Plus.

Als we straks in de kwartaalcijfers zien dat er een stijging is in de verkoop van de iPhone maar een daling van de gemiddelde verkoopprijs (ASP) zou betekenen dat consumenten kozen voor de minder dure modellen zoals de iPhone SE, iPhone 6s of 6s Plus. Als we straks juist een lager aantal verkochte iPhones zien maar met een hoger gemiddelde verkoopprijs betekent dit dat consumenten kozen voor de duurdere iPhones zoals de 7 Plus of telefoon met grotere opslagcapaciteit.

En natuurlijk, als zowel de gemiddelde verkoopprijs als het aantal verkochte iPhones zijn gestegen betekent dit dat Apple een goed kwartaal achter de rug heeft gehad.

Een ander belangrijke pijler tijdens de presentatie van kwartaalcijfers zal de verkoop in China zijn. Apple heeft het er momenteel moeilijk mee vanwege de hevige competitie van lokale bedrijven die vergelijkbare telefoons aanprijzen voor goedkopere prijzen.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register