shopify site analytics

Share This Post

Apple

Apple opent de boeken vanavond

Maak de popcorn maar alvast klaar want na de slotbel van Wall Street komt Apple met de presentatie van de vierde kwartaalcijfers. Het bedrijf heeft namelijk een gebroken boekjaar.

tim-cook_416x416

De voorspellingen: een winst per aandeel van 1.65 dollar tegen 1.96 dollar vorig jaar in dezelfde periode. De omzet zal naar verwachting uitkomen op 46,9 miljard dollar tegen 51,5 miljard dollar vorig jaar. Dat is dus de derde keer op rij dat de omzet lager uitvalt dan in het vorige jaar.

Apple schatte afgelopen zomer dat de omzet tussen de 45,5 en 47,7 miljard dollar uit zou komen. De bruto marge komt volgens het bedrijf uit tussen de 37,5% en 38%. Uiteindelijk zeggen de cijfers niet heel veel. Het gaat erom hoeveel iPhones er verkocht zijn in het afgelopen kwartaal. Het aantal is een graadmeter voor de succes van Apple. Meer dan de helft van de totale omzet hangt af van dit toestel.

De nieuwe iPhone 7 is twee weken voor het einde van het derde kwartaal (vierde kwartaal voor Apple) in de verkoop gegaan. De verkoop zal hoogstwaarschijnlijk geen effect hebben op de omzetcijfers, maar iedereen is benieuwd naar hoeveel ervan verkocht zijn. Het is eigenlijk uitkijken naar het eerste kwartaal van Apple dat op de laatste dag van dit jaar eindigt. Daarin worden de verkopen van de iPhones tijdens de feestdagen ook meegenomen.

Deze week komt Apple met een update voor de Macbook Pro en andere Mac’s. Wellicht dat Apple hier een kort vooruitblik in zal geven. Het wordt vanavond na 10 uur in ieder geval spannend voor beleggers met aandelen in Apple. Momenteel staat het aandeel op 117 dollar per aandeel. Absolute hoogtepunt was 133 dollar per aandeel.  Er is voor Apple nog een lange weg te gaan om zijn oude glorie weer beet te pakken. Mocht je willen profiteren van de koerswijziging als gevolg van de presentatie in kwartaalcijfers moet je voor 10 uur vanavond een positie openen. Er is een grotere kans dat de prijs een duik naar beneden neemt, maar met Apple weet je het nooit zeker.

Onze tips:

USD/JPY: Kopen ↑ Markets.com
Crude Olie: Kopen ↑ (Ondergrens is bereikt). Markets.com
Apple: Verkopen ↓ X Trade

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register