shopify site analytics

Share This Post

Forex / Traden tijdens consolidaties

Another day at the office

[SIZE=”6″] Another day at the office
Vaak wordt mij gevraagd naar mijn dagindeling als trader. Om alle vraagstellers in één keer antwoord te geven, zal ik in dit blog een zo goed mogelijke weergave geven van een gemiddelde dag van mij als trader. “Just another day at the office” dus.

Laat ik beginnen vanaf het moment dat om half acht in de ochtend mijn wekker afloopt. Het gedeelte daarvoor is nog het minst interessant (althans voor een trader). Onderweg naar de badkamer kom ik langs mijn tradingroom en start mijn computer en platform vast op waarna ik na een verkwikkende douche een gezond vitaminerijk ontbijt klaarmaak en de rest van het gezin ‘de deur uit’ help. Ik ben overtuigd van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, daarom is het ontbijt voor mij een essentieel onderdeel van mijn trading dag. Tijdens het ontbijt heb ik (hoe Amerikaans) het nieuws op de televisie aan om zo alvast een beeld te krijgen van eventuele gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op de valutamarkt. Na het ontbijt laat ik nog even de hond uit en neem plaats achter mijn computer.

Allereerst bekijk ik de ontwikkelingen van de trades die ik eventueel nog open heb staan. Gaat alles nog volgens tradingplan, of moet ik bijsturen (managen)? Wanneer dit gebeurd is, het is dan rond acht uur, bekijk ik de economische kalender van DailyFX of er gedurende de dag nog belangrijke data naar buiten komt en welke valuta ik het best kan traden, of juist vermijden. Als ik dit helder heb, ga ik naar mijn watchlist (12 pairs) op mijn tradingplatform. Deze 12 pairs heb ik overigens in 3 timeframes, daily, 4 hour en 1 hour, open op mijn platform. Ik laat mijn blik globaal over de dagelijkse grafieken van pairs op de watchlist glijden om een indruk te krijgen van de trends, horizontale lijnen en of ik één of meerdere van mijn drie favoriete price action setups herken. Het samenvloeien (confluence) van deze signalen is één van mijn voorwaarden en maakt het voor mij de moeite waard om mij meer in deze potentiele trade te verdiepen.

Als ik een potentiele trade heb gevonden, pak ik mijn tradingplan en beslis aan de hand van de management criteria van Mindset, Method en Money & Risk of ik de trade maak. Hier heb ik heel basaal een checklistje voor ontwikkeld. Per dag heb ik maximaal drie trades open. Deze trades kunnen trades van zowel lange als kortere termijn zijn. Met langere termijn bedoel ik maximaal een week en bij kortere termijn komt het weleens voor dat ik voor een belangrijk nieuwsfeit uitstap om bij een onvoorspelbare en/of onzekere uitslag van de release, mijn winst veilig te stellen. Voor het weekend probeer ik altijd ‘schoon’ te zijn door geen trades meer te hebben lopen.

Wanneer de trades open zijn en/of zijn bijgestuurd, sluit ik mijn tradingplatform en ga mij met het huishouden bezighouden. Dit is één van de minder leuke zaken als je thuis werkt en ook een werkende vrouw hebt. Als het huis aan kant is ga ik naar buiten voor een lekkere lange wandeling met de hond. “Wie laat wie nou uit ”, zong Gerard Cox eens en hij heeft gelijk. ’s Middags tussen twee en half drie, schakel ik mijn tradingplatform weer in om even snel naar de lopende trades te kijken. Uitzondering op dit ritueel is als er op een eerder tijdstip belangrijk nieuws is of als er belangrijke cijfers worden gereleased. Is dit niet het geval, verlaat ik de computer weer en ga ik iets anders doen.
Bij mooi weer ben ik bijvoorbeeld, met de laptop vanuit de tuin, regelmatig op de diverse Forex sites te vinden en met minder goed weer zit ik gewoon lekker binnen. Daarnaast is het ook mijn huishoudelijke taak om voor het gezin te koken, waar ze overigens niet altijd even blij mee zijn. Na het avondeten kruip ik nog even achter de computer om mijn trades te bekijken, mail te lezen en eventueel wat sites te bezoeken.

Al met al niet echt het spannende ‘Daytrader’ bestaan met alle drukte en stress dat jullie wellicht verwachten en waar sommigen misschien wel zelf van dromen, maar dit is een routine waarmee ik de gemiddelde dag plezierig en nagenoeg zonder stress doorkom die mij plezier, zingeving en voldoening geeft. Daar draait het ten slotte toch allemaal om.

“Non vitae, sed bona vita praecipue est aestimanda” (Socrates)

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register