shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Amerikaanse privé sector voegt 246.000 banen in januari

Amerikaanse privé werkgevers hebben gezamenlijk 246.000 banen in januari toegevoegd aan de arbeidsmarkt. Dit is boven de verwachtingen van economen. Economisten hadden verwacht dat er een toename zou zijn van 165.000 banen. Deze data komt vlak voor de presentatie van de uitgebreidere banenrapport op vrijdag waarin zowel publieke als private sector banen worden behandeld. Verwacht wordt dat de Amerikaanse arbeidsmarkt is gegroeid met 169.000 banen in januari, een toename van 144.000 banen in december. Het werkloosheidspercentage blijft nagenoeg volgens de verwachting op 4.7%.

US Index

Verloop van de US Dollar Index afgelopen 2 dagen.

Na deze bekendmaking steeg de dollar tegenover alle andere valutaparen. De positieve ontwikkeling op de arbeidsmarkt en de prive sector in het bijzonder heeft weer voor optimisme gezorgd. Nagenoeg blijven investeerders voorzichtig met de FED beslissing later vandaag. Verwacht wordt dat de FED met een rentewijzing komt, en zo niet dan zal er in ieder geval aangekondigd worden of de verwachting van 3 renteverhogingen nog aan zitten te komen.

De dollar was gezakt na de opmerkingen van Trump met kritiek naar Japan en China. EUR/USD viel met 0.25% naar 1.0770 nadat het een nieuwe hoogtepunt van over de afgelopen zeven weken had bereikt met 1.0814.

Aan de andere kant steeg het pond in waarde met 0.52% naar 1.2647 tegenover de dollar. De dollar klom ook in waarde tegenover de Japanse yen naar 113.50, een stijging van liefst 0.62%. De dollar bereikte dinsdag een dieptepunt tegenover de yen met 112.04. Dit was het laagste sinds van over een periode van twee maanden.

De U.S. Dollar Index, die de kracht van de dollar tegenover alle andere valutaparen meet was vanmiddag met 0.19% gestegen naar 99.72 nadat het ook een dieptepunt had bereikt van 99.40.Fed-Meeting

De dollar is bezig met een “come back” na alle verkoopdruk van de afgelopen dagen na de dramatische start van President Trump en zijn decreet voor een immigratie ban wat voor veel ophef heeft gezorgd. Nog meer onzekerheden zijn aan dit rijtje toegevoegd nadat Trump aangaf dat Japan en China hun valuta manipuleren door het kunstmatig laag te houden om in een voordelige positie te staan wat betreft export. De vergadering van de FED is vandaag juist om deze redenen belangrijk omdat investeerders ander geluid willen horen, namelijk de feiten over hoe het er echt aan toe gaat. De verwachting is wel dat de FED vooralsnog geen actie gaat ondernemen. De markten moeten wel opletten naar de toon van Janet Yellen.

Olieprijzen weer in de lift

Olieprijzen stegen vandaag weer. Vandaag worden de wekelijkse olievoorraden data bekendgemaakt. De data komt later vandaag. Voor nu is brent olie gestegen met 0.39 cent, of 0.70% naar $55.97, terwijl ruwe olie is gestegen met 31 cent, of 0.59% naar $53.12.

Facebook komt vanavond met kwartaalcijfers

facebook-quarter-report

De kwartaalcijfers van Apple zijn uiterst positief ontvangen gisteren. De verkoop van iPhones is na drie kwartalen van negatieve groei dan eindelijk omgedraaid naar het positieve. De koersprijs van het aandeel Apple is dan ook gestegen van 121.35 dollar naar 127.25 dollar, een stijging van 4.86%.

Net als Apple zijn de verwachtingen hooggespannen voor Facebook. Het gaat er bij Facebook meer om actieve gebruikers, ook wel engagement. Sinds begin dit jaar is Facebook bezig met een herstel, de koersprijs is weer een beetje in waarde toegenomen en het herstel liet ook niet echt lang op zich wachten.

“Ik denk dat 2017 een succesvol jaar wordt voor Facebook waarin het bedrijf momentum zal genereren.”, aldus Mr Fox. Facebook is een van de bedrijven die scherp in de gaten worden gehouden door analisten en vormt een deel van de FANG (Facebook, Amazon, Netflix en Google). Tot nu toe hebben alle bedrijven van deze woordgroep positieve resultaten getoond.

 

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register