shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Geen categorie / Nieuws

Amerikaanse beurs opent hoger

De beurzen zijn vandaag hoger geopend, deels door beter dan verwachte resultaten uit kwartaalcijfers en de stijging van olieprijzen.

De Dow Jones is gestegen met 20 punten terwijl de S&P 500 met slechts 0.1% steeg. De Fed komt vanavond met een zogenaamde ‘Beige Book’ rapport waarin de economische condities in de VS worden samengevat. Normaal trekt een dergelijk rapport niet veel aandacht maar met een verhoging van de rente in het vooruitzicht trekken dit soort rapporten meer aandacht.

“Sommige van de economische berichtgevingen zijn vrijwel gemixt, maar vooral goed”, zegt Peter Cardillo, chief market economist bij First Standard Financial. Cardillo voegde nog toe dat de Fed in december de rente zal verhogen.

Ander economisch nieuws van vandaag is het rapport van de start en vergunningen in de huizenmarkt. De start in woningen daalde met 9% maar vergunningen steeg met 6.3%. Ook de Amerikaanse hypotheekaanvragen zijn gestegen met 0.6%.

Kwartaalcijfers

Morgan Stanley, Abbott Labs en BB&T zaten tussen de bedrijven met beter dan verwachte resultaten. Morgan Stanley zet de trend voort van banken met goede resultaten in trading. Intel heeft ook beter dan verwachte resultaten gepresenteerd, maar het aandeel ging met 4.5% omlaag vanwege lage verwachtingen voor het komende kwartaal. Bedrijven die vanavond met cijfers komen zijn eBay, American Express en Mattel, uit de vele anderen.

Olieprijzen hebben sterke support te pakken

Ruwe olie steeg met 2.55% naar $51.55 per vat. De extra boost in olieprijs kwam door de data van American Petroleum Insitute een serieuze vermindering rapporteerde van Amerikaanse voorraden en indicaties dat de olieproductie in China is verminderd. Ook de US Energy Information Administration rapporteerde een grote opname uit de Amerikaanse olievoorraden van vorige week. De olievoorraden zijn hiermee met 5.2 miljoen vaten geslonken. De daling in de waarde van de Dollar gaf de olieprijzen een extra boost. Er is genoeg reden voor de olieprijs om de stijgende trend door te zetten.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓ Markets.com
Crude Olie: Kopen ↑ (De weg naar 55 dollar is grotendeels open). Markets.com
AEX: Kopen ↑  X trade

 

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register