shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing / Blog

Aftellen tot de Amerikaanse Presidentsverkiezing

Amerika stemt

Op 8 november is het zover. De Amerikaanse Presidentsverkiezing vindt plaats tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Gezien de Polls maakt Clinton grote kans om de nieuwe President van de VS te worden. Het blijft spannend tussen de twee, met Trump vlak achter Clinton. Met nog maar een week te gaan tot de verkiezing zijn de beurzen nerveus en hebben we de komende dagen genoeg kansen om te profiteren op de beurs.

Er zijn 8 redenen om deze week in Forex te traden. De komende 5 dagen zit vol tradingkansen met 4 monetair beleid persconferenties van de VS, Japan, Australië en VK. Verder hebben we 4 banenrapporten, waaronder uit VS, Canada, Duitsland en Nieuw Zeeland en vele andere presentaties vanuit verschillende landen. Dit wordt weleens het meest drukke tradingweek van de maand.

Grote volatiliteit en bewegingen zijn aannemelijk voor deze week, dus maak je borst maar nat. We kunnen deze week nieuwe hoogtepunten of dalpunten maken over een periode van enkele maanden. De GBP/USD is niet ver van een 30-jaar dieptepunt, USD/JPY kan een nieuw hoogtepunt van de afgelopen 3 maanden maken terwijl USD/CAD en USD/CHF een hoogtepunt van 7 à 8 maanden kan maken.

De rentebeslissingen van centrale banken voor deze week zijn wellicht niet zo belangrijk als die in december, investeerders houden hun ogen en oren wel open naar de toon en verwachtingen voor het komende maand. Omdat er deze week vele presentaties zullen volgen zijn de primaire events als volgt. De presentatie van de Fed, het kwartaal inflatierapport van het VK en het banenrapport van de VS.

De resultaten over het derde kwartaal BNP van de VS was ver boven de verwachting, met een stijgende dollar als gevolg. De dollar eindigde hoger tegenover alle andere valutaparen en zal dit het komende dagen ook blijven doen. De USD/JPY heeft voor het eerst in maanden het niveau van 105 doorbroken terwijl we nog amper een maand geleden rond de 100 bevonden.

Momenteel is de kans dat de Fed de rente in december verhoogd op 75%. Dit zal dan zeker steun vinden wanneer het banenrapport van aanstaande vrijdag aangeeft dat er 175.000 banen zijn gecreëerd. De centrale bank van Japan heeft deze week ook een monetair beleid vergadering. Er wordt niks nieuws verwacht, maar de groei in de Japanse economie blijft gestaag. De USD/JPY kan hierdoor flink stijgen.

Bullish of Bearish na VS verkiezing?

Wie straks President wordt van de VS zal van grote invloed zijn op de Amerikaanse beurs. Momenteel ziet het ernaar uit dat als Clinton wordt gekozen als President de beurzen flink zullen stijgen. Investeerders zien Clinton liever als President en met name stabiliteit voor het komende 4 jaar. Mocht Trump President worden wacht ons het komende 4 jaar veel onzekerheid, gezien het temperament van Trump. Met Trump als President zullen de beurzen flink dalen. Verwacht hier een stijging in de goudprijs. Elk bericht rondom de verkiezing moet goed geanalyseerd worden. Hou deze week daarom rekening over de stand tussen de twee kandidaten vanwege de sterke correlatie met de Amerikaanse beurs. Genoeg mogelijkheden om deze week je slag te slaan.

Open nu een Account

Tips voor de Amerikaanse verkiezingen

S&P 500: Kopen; rond het niveau van 2020 punten. Pak je winst op 2050 punten.
AEX: Kopen; rond het niveau van 451 punten. Pak je winst op 460 punten.
EUR/USD: Verkopen; rond het niveau van 1.09500. Pak je winst op 1.08500.
USD/JPY: Kopen; rond het niveau van 105.000. Pak je winst op 106.000 of hoger
GBP/USD: Verkopen; rond het niveau van 1.2200. Pak je winst op 1.2000.
USD/CAD: Kopen; rond het niveau van 1.3390. Pak je winst op 1.3440
Ruwe Olie: Kopen; rond het niveau van 47 dollar. Pak je winst op 48 dollar.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register