shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

AEX op hoogste stand van dit jaar

De Amsterdamse beurs is vanochtend positief begonnen met de ING aan kop. Momenteel staat de AEX op 458 punten en 0,76% in de plus.  In april werd er een stand bereikt van 456,46 punten en sindsdien niet hoger gekomen. Woensdag werd deze grens doorbroken maar sloot de AEX uiteindelijk lager op 454,38 punten.De stijgende trend loopt gelijk met overige indices als de Duitse DAX en de Amerikaanse S&P 500 en de Dow Jones.

AEX grafiek 01 sep

Banenrapport VS

Wereldwijd wachten beleggers af op het banenrapport van aanstaande vrijdag. Als dat positief uitpakt is het zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) deze maand de rente zal verhogen. Economen verwachten dat er 180.000 banen bij zijn gekomen in augustus, minder dan de 225.000 in juli en 292.000 in juni. De verwachting duidt nog wel aan op een sterke arbeidsmarkt. De werkloosheid zal naar verwachting dalen naar 4,8%. De Fed houdt tevens rekening met de inflatie als belangrijke indicator voor het rentebesluit. De laatste keer dat de rente werd verhoogd was in december 2015, de eerste stijging na negen jaar. De rente werd verhoogd met 25 basispunten naar een bandbreedte van 0,25% tot 0,50%. Een wijziging van de rente in de grootste economie van de wereld is belangrijk omdat het aandelenbeurzen, obligatiekoersen en de valutamarkt in beweging kan zetten.

Energieprijzen

De indices in New York zijn woensdag lager gesloten wegens een sterke daling van de olie en gasprijzen. De Dow Jones-index sloot 0,29% lager, terwijl de S&P 500 sloot met min 0,24%. De reden achter de sterke daling is het olieoverschot van de afgelopen week. De verwachting was 0.921 miljoen vaten maar het opgebouwde voorraad was opgelopen naar 2.276 miljoen vaten. In augustus was de prijs van een vat olie sterk gestegen van 40 dollar per vat naar 49 dollar per vat. De 50 dollar grens blijkt lastig te bereiken nu het sentiment van olieprijzen negatief is. Een prijs van 50 dollar per vat is volgens economen ‘goed leefbaar’ voor olieproducenten.

Onze tips:

    • EUR/USD: Verkopen ↓ (handel voordat het banenrapport wordt gepresenteerd). Plus500.com
    • Crude Olie: Verkopen ↓ (De ondergrens is 40 dollar per vat. Huidig sentiment is negatief). Markets.com
    • AEX: Kopen ↑ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). iFOREX.com

Share This Post

1 Comment

  1. de adviezen die gelieerd zijn aan de brokers, zijn die definitief en uitsluitend bij die broker of is dat optioneel?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register