shopify site analytics

Technische Indicatoren

Belangrijke technische indicatoren

Technische indicatoren, (ook wel technicals genoemd) zijn rekenformules, gebaseerd op specifieke parameters, die kijken naar onderdelen van voorbije koersbewegingen van een financieel instrument en op basis daarvan een uitspraak doen over toekomstige koersbewegingen.

Simpel gezegd:een technische indicator kijkt naar hoe de koers zich ontwikkeld heeft in het verleden en maakt op basis daarvan makkelijker een voorspelling te doen over de toekomstige koers.

Een technische indicator kijkt niet naar onderliggende fundamentals van een aandeel of financieel instrument – zoals bijvoorbeeld werkgelegenheidscijfers of inflatietoename – maar enkel naar koersontwikkeling. Technische indicatoren zijn daarom vooral interessant voor korte termijn traders; op de lange termijn zijn fundamentele factoren namelijk van groter invloed op de ontwikkeling van een aandeel of instrument. Een langere termijn trader zal in veel gevallen overigens nog steeds technische indicatoren gebruiken voor het bepalen van entry en exit points.

Er zijn vele technische indicatoren en het voert te ver om ze hier allemaal te behandelen, maar een aantal indicatoren zijn toch wel belangrijk om rekening mee te houden. Wat hierna volgt zijn de belangrijkste technische indicatoren die je zullen helpen bij het doen van goede en betrouwbare analyses.

technische indicatoren

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs
arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open een gratis demo rekening. Lees de reviews en kies je Broker

Lost Password

Register