shopify site analytics

CFD Trading Strategie

cfd strategie CFD’s of contracts for difference, zijn derivaten off-exchange instrumenten die traders mogelijk maken om te speculeren op koersprijzen. Ze worden direct verhandeld met de broker in plaats van de markt zelf, CFD’s zijn contracten die je kunt kopen of verkopen van een onderliggende waarde vanaf een bepaald prijsniveau. CFD’s maken het mogelijk om trades te plaatsen met hoge hefboom en stelt traders in staat om alternatieve instrumenten te kiezen op basis van hun marktperspectieven. Er zijn verschillende strategieën voor CFD trading denkbaar.

Het belang van CFD strategieën kan niet genoeg benadrukt worden, zonder een coherent plan waarbij je duidelijk de stappen hebt uitgestippeld is het extreem moeilijk om consistent winsten te behalen in CFD traden. Traden zonder een strategie is als het spelen van gold met een blinddoek om – terwijl je de bal een of twee kunt raken, is het veel makkelijker om met open ogen de omgeving te verkennen en het totaalplaatje te zien zoals je dat zou moeten doen met CFD trading.

Het kiezen van welke CFD strategie het best ingezet kan worden hangt af van je eigen lust voor risico, je trading doelen, de impact van je hefboom op je posities en je beschikbare kapitaal. Niettemin, het vinden van een trading strategie dat het beste voor je werkt is een eerste stap naar een meer consistente wijze van CFD traden en kan je op de langere termijn helpen om winstgevend te worden.

Allereerst moet je voor jezelf bepalen of je een daytrader wilt worden of dat je meer wilt traden voor op de lange termijn van tussen de 3 tot 6 maanden of langer. Het tijdsperspectief van het traden is van wezenlijk belang omdat de beurs nooit in een rechte lijn stijgt of daalt. Er zijn onderweg altijd toppen en dalen. Voor een lange termijn belegger kan het emotioneel zijn om je posities in verlies te zien omdat de beurs een diepe duik neemt terwijl je zelf hoop dat dat de beurs stijgt. Ondanks de diepe duik blijf je erin omdat je een lange termijn belegger bent met de visie dat de beurs op de lange termijn wel stijgt. Voor een daytrader is het een heel ander verhaal. Je maakt gebruik van elke top en dal gedurende een week of dag en open en sluit daardoor veel vaker posities dan een lange termijn belegger.

 

 

Lost Password

Register