shopify site analytics

BUX beleggen?

De BUX-app: ervaring van Forexfox

“Doe mee met de Big Boys”, dit is het motto van BUX. Je hebt het ongetwijfeld gehoord. Beleggen met BUX lijkt immens populair aan het worden in Nederland. Veel jonge traders zetten de eerste stappen in beleggen met de beursapp BUX. Deze app biedt naast het traden ook de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken met andere jonge beleggers. Eigenlijk kunnen we niet spreken van beleggen omdat je niks koopt of verkoopt. Je bent in feite aan het speculeren over de richting van een koersprijs. As je denkt dat de koersprijs gaat stijgen neem je een long positie. Als je denkt dat de koersprijs gaat dalen neem je een short positie in. Het spel-element in BUX wordt versterkt door de mogelijkheid om ‘battles’ te doen tegen andere beleggers, terwijl beleggen een serieus spel is.

BUX beleggen

De verschillen met andere online brokers

Bij BUX hanteren ze een tamelijk lage hefboom en kun je in principe je posities niet openhouden wanneer je verlies groter wordt dan het bedrag dat je hebt ingelegd. Dit is een nadeel bij BUX. Ook de lage hefboom bij het openen van posities is vergeleken met andere brokers iets waar wij aan ergeren. Het aanbod aan aandelen en indexen is een stuk minder dan bij overige brokers. Alleen de meeste populaire worden aangeboden en voornamelijk tech-aandelen als Apple en Facebook.

De populariteit van BUX is te danken aan de grote reclamecampagnes, waaronder de TV. Jonge beleggers die serieus willen beginnen met beleggen kunnen beter kijken naar alternatieven. Brokers als Markets en Plus500 zijn brokers waar jonge beleggers grotere winsten kunnen boeken en daarnaast meer controle kunnen uitoefenen over openstaande posities.

Een voorbeeld voor het houden van controle is het plaatsen van een take profit en stop loss niveau. Daarnaast hebben we de ‘pending order’. Dit is een manier om een positie automatisch te laten openen wanneer jouw gewenste koersprijs wordt bereikt. Stel je voor dat jij pas wilt instappen wanneer de olieprijs op 45 dollar per vat staat. Bij Markets en Plus500 als voorbeeld, kun jij als het ware een bestelling plaatsen voor een positie. Wanneer 45 dollar per vat voor olie wordt aangetikt wordt je positie geopend in de richting die jij van tevoren heb ingesteld. Dit kan dus zowel Long als een Short positie zijn.

Het plaatsen van een order is niet mogelijk bij BUX. Dit is tevens een van de belangrijke componenten in het traden. Een ander belangrijk component is het gebrek aan meer gedetailleerde mogelijkheid om grafieken te analyseren op het platform van de broker. Bij BUX bieden ze een heel simpele grafiek waarop je geen technische analyses kunt draaien. Bij alle overige brokers in onze lijst is dit overigens wel mogelijk. Je kunt analyses als Bollinger Bands, Simple Moving Average, RSI en overige tools draaien.

De transactiekosten bij BUX zijn absoluut niet goedkoop. Wanneer je een positie opent ter waarde van 100 euro betaal je alleen voor het openen van een positie 4 euro. Voor het sluiten betaal je nog is 4 euro waardoor je in totaal 8 euro kwijt bent, en dan hebben we het niet over de rente die je betaalt voor posities die worden meegenomen naar de volgende dag. Voor het nemen van een positie in een Apple-aandeel rekent BUX 0,15% transactiekosten terwijl Plus500 0,07% kosten rekent voor hetzelfde aandeel.

Conclusie

BUX probeert beleggen heel eenvoudig te maken door voornamelijk te focussen op het speelde karakter van beleggen terwijl de details deze vorm van beleggen een stuk duurder maken. De meer serieuze belegger zal hier dan ook niet tevreden mee zijn. De interface is te eenvoudig en het beperkte aanbod aan beleggingsproducten zorgt ervoor dat je al snel bent uitgekeken. Je kunt verder ook alleen op je mobiel traden. Op je laptop of pc beleggen zit er ook niet in.

Wil je dus serieus handelen op de beurs en serieuze bedragen winnen, dan raden we een online broker aan die het beleggen minder ziet als een spelletje. Je kunt overigens bij alle online brokers oefenen met nepgeld. Kijk naar onze lijst met brokers en open een account.

Open account bij broker

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger