shopify site analytics

Wat is een binaire optie?

Binaire Opties

Binaire opties zijn een ontzettend eenvoudig product waarbij je voorspelt welke richting bijvoorbeeld een aandeel zal gaan bewegen. Er zijn hierbij slechts 2 mogelijkheden; het aandeel gaat omhoog of het aandeel gaat omlaag. Verwacht je dat een aandeel omhoog gaat dan koop je een zogenaamde “call” option. Tegenovergestelde hiervan is de “put” optie op het moment dat je verwacht dat het aandeel zal gaan dalen.binaire-optie

Looptijd van binaire opties

Een binaire optie heeft een looptijd in tegenstelling tot CFD’s. Bij binaire opties variëren deze looptijden doorgaans van uren tot zelfs 30 seconden. De laatste supersnelle opties worden ook wel Turbo Opties genoemd terwijl binaire opties een looptijd van een uur of meer hebben. Bij sommige binaire opties brokers heb je ook de keuze om een optie-looptijd van maanden te selecteren. Vaak kies je ook het bedrag dat je wilt inzetten in hetzelfde scherm. Je kunt bij het plaatje hieronder zien dat expiratiedatums van binnen de 5 minuten een hoger rendement hebben van 86% tegenover opties die een expiratiedatum hebben van langer dan een uur met een rendement van 77%. binaire opties

Open nu een Account

Binaire opties handelen

In Engeland en Australië is het reeds een gigantisch succes geworden en het handelen in binaire opties breidt zich nu steeds verder uit naar andere landen. Vooral in Europa groeit de handel in Binaire Opties gigantisch en in Nederland is daar geen uitzondering op. Het aanbod is dan ook behoorlijk groot. Het is altijd aan te raden alles goed door te lezen voordat je handelt in binaire opties.

Bij het handelen in Binaire opties is het essentieel om een goede strategie toe te passen. Je succes is hiervan afhankelijk. Hoewel handelen in Binaire Opties meer op gokken lijkt dan handelen in CFD’s is er wel een bijkomend voordeel dat Binaire Opties je stress besparen in het wel of niet sluiten van een positie omdat dit altijd van tevoren al vaststaat. Heb je eenmaal een Put of Call Optie geplaatst met een vooraf bepaalde expiratiedatum dan is er geen weg terug meer en zal je op de expiratiedatum met winst of verlies komen.

Er zijn hele mooie winsten te behalen in Binaire Opties. Maar laten we niet voorbij gaan aan het “binaire” van de opties. Oftewel; alles of niets. Bepaal op voorhand hoeveel je wilt verliezen want de kans op verlies is 50%. Handel dus nooit met geld die je op dat moment niet kunt missen.

Kies een van onze beste brokers

Geld verdienen met Binaire Opties

Handelen in Binaire opties betekent simpelweg dat je voorspelt of de prijs van een valuta, aandeel, index of grondstof omhoog of omlaag zal gaan. Je kiest zelf waarin je een optie wilt plaatsen en bepaalt zelf over welke tijdspanne je de voorspelling wilt doen. Kies je bijvoorbeeld 4 minuten, dan voorspel je dus de koers van datgene die je hebt gekozen over 4 minuten. Laten we zeggen dat je speculeert dat de EUR/USD over 4 minuten hoger zal staan dan op het moment dat je de optie plaatst. Komt je voorspelling uit, dan verdien je de inleg, plus de winst over die optie weer terug. Maar mocht de koersprijs toch lager zijn geëindigd dan heb je niks gewonnen en ben je de inleg over die optie kwijt. Je verliest dus alleen je inleg in de optie. Je legt bijvoorbeeld 50 euro in een optie en klikt op Call, dat betekent dat je speculeert op een koersstijging. De winstmarge over die optie is 75%. Komt je voorspelling uit dan heb je 37.50 euro winst gemaakt en heb je de 50 euro inzet ook weer terug.

Binaire opties is dat wel legaal?

Handelen in opties is volkomen legaal. Het is ook geen fraude en ook geen oplichting, deze vorm van beleggen heeft wel een hogere risicofactor dan het handelen in CFD’s. Daarnaast zijn er een hoop dubieuze brokers actief op deze markt, dus de kans dat je in zee gaat met de verkeerde is heel groot.

Wanneer je besluit om te gaan handelen in binaire opties, is het belangrijk dat je kiest voor een gereguleerde broker. Bij een gereguleerde broker is je vermogen verzekerd. Meestal is je kapitaal tot 30.000 euro verzekerd. Bij niet-gereguleerde brokers is dit niet het geval. Gereguleerde brokers staan onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) waardoor het niet mogelijk is dubieuze praktijken op na te houden. Het is belangrijk dat je zoekt naar dit keurmerk zodat je zeker weet dat je bij een betrouwbare en veilige broker handelt.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open een gratis demo rekening. Lees de reviews en kies je Broker

Lost Password

Register