shopify site analytics

Share This Post

Brexit

Aandeel Randstad flink onderuit door Brexit

Nederlands grootste uitzendbureau heeft flink moeten incasseren na een onverwachte ‘nee’ van de Britten tegen Europa.

Het aandeel is in de eerste twee handelsdagen na Brexit met 20% gedaald. Hierna herstelde het aandeel zich maar na een week van herstel zakte het aandeel met 10%. Uiteindelijke is er ruim €2.6 miljard aan beurswaarde verloren gegaan.

graphic-randstad

Nieuwe recessie?
Onder beleggers heerst er een angst voor het verder uiteenvallen van de euro en de negatieve gevolgen op de economische groei voor Europa. Als gevolg hiervan kunnen investeringen stilvallen.

Naast Randstad gingen ook Adecco (17%) en Manpower (15%) onderuit op de beurs. De allergrootste verliezer onder uitzenders is het Britse bedrijf Hays en Page Group. Zij verloren maar liefst 33% van hun aandeel door Brexit.

Ook de gemiddelde ondernemingswaarde, het eigen vermogen plus de netto schuld, is van 10 naar 8 ebitda gegaan.

Een eventuele recessie heeft directe gevolgen voor voor de omzet van Randstad. Indien het aanbod van werk afneemt moeten uitzendkrachten met een vast contract gewoon doorbetaald worden.

De wereldmarketen zijn nog niet echt in paniek geweest al heeft de beurskoers al wel een flinke voorsprong genomen. Verwacht wordt dat beleggers het aandeel Randstad weer snel op de radar krijgen.

Bron: FD

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register