shopify site analytics

Share This Post

Forex

$50.000 challenge: first update!

[SIZE=”3″] [FONT=”Verdana”] Menigmaal ben ik gevraagd naar de voortgang van de $50k challenge! In mijn eerste bericht van de $50k challenge had ik dan ook aangegeven dat ik geïnteresseerden wekelijks op de hoogte stellen van onze voortgang. Nou ik kan jullie melden dat wij na 10 handelsdagen “on track” zijn. Over de eerste 10 handelsdagen hebben wij een resultaat gehaald van 7,5%. Dit is geheel conform de verwachting en de doelstellingen om te komen van $1.000 naar $50.000 in 2 jaar.
Om dit resultaat te bereiken wordt gehandeld volgens een tweetal systemen / strategieën. Deze worden strikt door de groep van 200 internationale traders nageleefd. De beide systemen verschillen qua aanpak en qua effectiviteit in bepaalde marktomstandigheden. Het ene systeem is gebaseerd op het handelen op basis van uitersten en werkt daarmee perfect in een consoliderende of “ranging” markt. Terwijl het andere systeem meer gebaseerd op het volgen van korte tot middellange termijn trends en werkt daarmee perfect in een meer “trending” markt. Bij de kick-off van de challenge is besloten op basis van onze verwachtingen van de markt voor de maand september, niet gaat worden gehandeld volgens dit laatste, trend-volgend systeem. Wij zijn van mening dat de markt zich al geruime tijd zich begeeft in een “ranging” market.

De eerste week heeft voornamelijk in het teken gestaan van het aanleren en het strikt toepassen van het eerste trading systeem. Het aanleren heeft plaatsgevonden door middel van webinars. Gedurende de gehele periode van 2 jaar zullen wekelijks 2 webinars worden gehouden waarin zowel theoretische als psychologische onderwerpen worden besproken. Daarenboven is er voor de deelnemende traders een gesloten forum met chatroom gecreëerd waarin op basis van “community-gevoel” eenieder zijn vragen / opmerkingen en problemen van technisch-theoretische aard als wel van persoonlijk / psychologische aard, kunnen worden gepost en bediscussieerd. De challenge kent dus twee doelstellingen: ten eerste het bereiken van de $50.000 en ten tweede “opleiden” tot “professionele” traders.

Als laatste een opmerking van meer huishoudelijke aard. In tegenstelling tot hetgeen ik in mijn eerste bericht over de frequentie van melding van de voortgang heb gesteld (wekelijks), zal ik de frequentie ervan beperken tot een maandelijkse melding. Dit is niet ingegeven doordat ik het niet van belang acht om geïnteresseerden op de hoogte houden, maar veel meer uit hoofde van het beperkt aantal trades in per week zodat het beeld over zulke korte periodes nogal kan worden vertekend!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register