shopify site analytics

Share This Post

Forex

5 pip system

Zoals in mijn vorige post beloofd zou ik nog wat schrijven over een scalp systeem dat ik volg. Onder het motto van belofte maakt schuld, hier dan het 5 pip system.
Het is een systeem dat gebaseerd is op twee parabolic SAR indicatoren, eentje op de koers en de andere op de MACD. Als deze allebei het zelfde signaal afgeven, dus ze staan voor een short entry allebei aan de bovenkant, of voor een long entry aan de onderkant, dan ga je short dan wel long.

Je gaat altijd tenminste twee posities aan. Een van de twee posities verkoop je zodra je 5 pips winst hebt, de ander laat je lopen. Je laat deze zolang lopen, totdat je het genoeg vindt, allebei de SARs aan de andere kant staan, of totdat je uitgestopt wordt.

Hier komen we dan ook meteen aan een zwak punt van het systeem; het zetten van de stop loss. Het systeem zegt dat je je stop loss moet zetten op de voorlaatste SAR point, of als die er niet is, op de eerste. Hierdoor creëer je echter een risk/reward ratio waarbij de risk veel hoger is dan het reward en dus in het oogpunt van roll management niet aan te bevelen. Ik bem hier in de vier trades die ik volgens het systeem heb gedaan niet tegenaan gelopen, maar vanaf het winstpunst (5 pip) ben ik mijn S/L veel conservatiever gaan leggen dan volgens het systeem zou moeten. Hierdoor heb ik nu 41 pips winst in het systeem.

Op deze afbeelding zie je entry en exit points afgebeeld. De groene pijl staat voor entry, de eerste rode pijl voor de 5 points exit, en de tweede rode pijl voor de tweede exit.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register